KÖNYV-AJÁNLÁS.

Teljes szövegű keresés

KÖNYV-AJÁNLÁS.
Egész tartalmu, elemi számokon kezdő, nagyobbakon végző, sőt a hiányosan érintetteket is világositó, természeti rendü, igen rövid, iskolai szónoklatu, érthető, tapasztalt atyák által is magyarázható számvetés, és:
Mezőgazdaság, művészet, kereskedés vezértana; a gyermeknek okos és bölcs emberré képezésére első tudomány; a gyakorlással tanuló ifjut figyelemre, rendre, gondosságra, termesztésre, nevelésre, okos vételre, eladásra, pénzzel bánásra, takarékosságra játszva szoktató, a gyakorlati gazdálkodást a rendszeres könyveknél foganatosban megismertető, csak mulatságos mutogatással tanitható mezőgazdasági számadás.
Ajánltatnak hát a t. cz. közönségnek, mint e két életbölcseség legerélyesebb tanitását óhajtónak, az iskolai t. cz. felügyelő, s oktató uraknak, különösen a tanuló ifjuságnak, ki ezen bölcseségeket legkönnyebben e könyvecskéből tanulhatván meg, ha elfelejti, ebbőli olvasásokra természetévé alapitja, a mi főczél. Hogy a szegényebbek is megvehessék, a kettő füzetlen csak 18 p. kr.
A t. cz. közönségi, iskolai felügyelő, oktató, könyvárus és könyvkötő urak pesti leopoldi vásárkor, kötetlen nálam alólirtnál vehetik által: Pesten a Fehérhajó-utczában, 660-ik számu házban.
Székely Mihály,
könyvkötőnél.
(2–2)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem