Viágkereskedelmi hirek.

Teljes szövegű keresés

Viágkereskedelmi hirek.
Manchaster, jan. 17. Gabona-kereskedésünk folyvást élénkül. Naponkint ujabb bizonyságot kapunk Irlandból az ottani rendkívüli élelemszükségről, és minden tudósitások megegyeznek abban, hogy a küdleményezések, nagy mennyiségök daczára, a szükséghez mérve, csak annyit tesznek mint csep a tengerben. Kétségen kivül van, hogy Irland még igen sok gabonát fog szükségleni a legközelebbi aratásig. Mikép fogja Anglia e szükséget fedezni, ez annyival nehezebben megfejthető feladat, mivel nálunk is sok kell és kevés van.
Livorno, jan. 18. (A gabona-beviteli vámnak ideigelenes felfüggesztése.) Egy januar 16-ról kelt nagyherczegi rendelet által a buza, zab, hüvelyes vetemények és más nemü gabonákra rótt vám f. évi junis 30-ig megszüntetett.
Varna, jan. 24. A gabonaárak, több vételek következtében ujolag felmentek. A kemény buza kilójáért 68, s a puháért 70 piastert fizettek. Némellyek árpája 26 piasteren kelt. A még rendelkezés alatt levő szüleség épen nem tetemes, és minthogy a belfölddeli forgalom most megszünt, tehát martius vége előtt semmi nevezetes üzletre nem számithatni.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem