Egyesületi mozgalmak.

Teljes szövegű keresés

Egyesületi mozgalmak.
Az Iparegyesületnél a közelgő augustus hónapban tartandó iparműkiállitási előkészületek foglalják el az illetőket; melly reményljük a magyar industriának reménynyujtó képét állitandja előnkbe. Csak szeretet legyen bennünk az iránt, mi honi, mi nemzeti. Talán még is nem romokban lesz dicső a magyar, hanem életben! Adja isten!
Az országos védegyesület középponti választottsága f. h. 2-kán tartatott ülésének jegyzőkönyvi kivonatát legközelebbi alkalommal adandjuk.
A gazdasági egyesületnek most foly közgyülése. Érdekesb eredményeiről majd annak idején szólandunk. Vitatás alá kitüzött kérdéseinek némellyike olly közérdekü, hogy a sikert legbuzgóbb ohajtással várhatni.
Énekiskola. A pestbudai hangász-egyesület kormánya alatti nyilvános énekiskola némelly jelesebb növendékei az intézet pénzerejének gyarapitásaul jövő szombaton (junius 6-kán) délelőtti 11 órakor Pesten a városi nagyobb redout-teremben adandják folyó évi vizsgálati dalversenyüket, mellyre mérséklett bemeneti dij mellett (számjegyes székért 30 kr, második helyre 10 kr. pengő pénzben) a budapesti t. cz. műpártolók s a hazai miveltség haladásának előmozditóji ezennel számos megjelenésre tisztelet teljesen kérettetnek. – A részvényesek közgyülése határzatából.
Mátray Gábor.
énekiskolai igazgató.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem