Május 31., hétfő

Teljes szövegű keresés

Május 31., hétfő
8h
Az Országos Vezetőséghez beosztottak rerferáltak.
9h
Vitéz Dezséry Endre, a Levente Hírközpont vezetője a szabadkai „Fegyver és Szellem” kiállítással kapcsolatban tájékoztatta az Országos Vezetőt. – Ezután a május 31-i, június 1-i és június 2-i könyvnapról tájékoztatta az Országos Vezetőt. Jelentést tett az Országos Vezetőnek a levente intézmény bekapcsolódásáról.
9h 30
Dr. Palkovics Pál miniszteri osztálytanácsos Szinay altábornagy felmentési ügyiratát mutatta be felülvizsgálatra az Országos Vezetőnek.
10h
Dr. Saád Ferenc őrnagy, egyetemi magántanár az Országos Vezetővel a pannonhalmi főapátnál teendő látogatás részleteit beszélte meg az Országos Vezetővel.
10h 30
Szűcs András százados az oroszországi sítáborban egyik alantosának a pártfogolását kérte az Országos Vezetőtől. Országos Vezető a Nemzeti Bankban altiszti állás elnyerésénél fogja őt pártfogolni.
11h
Arató Géza, testnevelésügyi tanácsos, az Országos Sport Központ h. vezetője a Sirály Evezős Egylet ügyében referált az Országos Vezetőnek.
11h 30
A Kormányzóságtól hívták fel az Országos Vezetőt és arra kérték távbeszélőn, hogy vitéz nagybányai Horthy Istvánnénál, a Kormányzóhelyettes Főméltóságú özvegyénél holnap 10 órakor jelenjen meg.
12h
Schmidt József m.kir. kormányfőtanácsos, a SÉOF vezetője referált az Országos Vezetőnek.
13h
Országos Vezető meglátogatta a Stádium, a Levente Központ, a Leventék, a Mefosz és a Katholikus Diákszövetség könyvsátrait.
20h
Az Országos Vezető a honvédvezérkar főnökének lakásán megbeszélést folytatott a honvédvezérkar főnökével és tájékoztatta őt a Kormányzó Úr Őfőméltóságánál kihallgatása alkalmával előadott anyagról ugyanúgy, mint a Honvédelmi Minisztert a május hó 27-én tett kihallgatása alkalmával.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem