POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A letelepedési államkötvény kidolgozásakor a magyar kormány megvizsgálta mindazokat a tapasztalatokat, lehetőségeket, amelyeket az egyéb más 16 európai uniós ország követ, hiszen a letelepedési kötvényhez hasonló konstrukció Európában 16 országban működik.
A mi célunk egyértelműen az volt, hogy a lehető legnagyobb biztonság mellett (Dr. Lukács László György: A lehető legtöbb pénzt szerezzétek meg!) olyan befektetéshez juttassuk az országot, amely közgazdaságilag megéri, amely olyan befektetőket hoz az országba, akik tevékenységükkel a munkahelyteremtéshez, a gazdaság előrelépéséhez hozzájárulnak. A letelepedési kötvény kiadásához szükséges feltételrendszert az Országgyűlés fogadta el.
A letelepedési kötvény vásárlásának kérelmezői négyszeres szűrőn esnek át. Tehát azt, hogy kik igénylik a letelepedési kötvényt (Z. Kárpát Dániel: A négyes szűrő hányat utasított vissza? Hetet, ha jól emlékszem!), a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a Terrorelhárítási Központ, valamint az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség is ellenőrzi. Tehát egy olyan szigorú és szűkre zárt szűrőn keresztül jutnak el a letelepedési kötvény vásárlásának a lehetőségéhez a letelepedési kötvényt igénylők, amely biztosítja azt, hogy a lehető legnagyobb biztonsággal kiszűrjük azokat, akiknek a beengedése az ország vagy az Európai Unió területére nem lenne megfelelő, illetve nem szabad megengedni.
A képviselő úr is jól tudja, hogy azokat a cégeket, amelyek a letelepedési kötvény közvetítésében részt vesznek, az Országgyűlés Gazdasági bizottsága nyílt ülésen választja ki és hagyja jóvá. Itt, a bizottságban az önök képviselői is jelen vannak, tehát látják azt a folyamatot, amely a letelepedési kötvények kiadásával folyik. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me