DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A személyszállításban, úgy tűnik, nemcsak nem közeledünk az európai színvonalhoz, de a kormánynak egy, úgy tűnik, kicsit elhamarkodott döntése értelmében inkább nő a távolság Magyarország és az európai színvonal között.
Március 17-én jelent meg a Magyar Közlönyben egy olyan kormányrendelet, amely többek között felfüggeszti egy EU-rendeletben foglalt és ott garantált utasjogok körét. Járatkimaradásokkal, késésekkel kapcsolatos utasjogok törlésre kerülnek az európai garanciáknak megfelelően, ennek következtében más szabályozás híján - én el tudok képzelni más, ennél körültekintőbb, a hazai viszonyokhoz jobban illeszkedő szabályozást, de jelenleg nincs ilyen - a közlekedési társaságok már nem kötelezhetők arra, hogy 120 percen túli késés vagy túlfoglalás esetén vagy járatkimaradás esetén kompenzálják az utasokat vagy visszatérítsék a jegy árát. Tehát erre ma semmiféle kötelezettsége nincs a cégek-n-ek, sem új járatra való átfoglalás, sem menetjegy-vissza-térítés a jövőben nem illeti meg az órákig feleslegesen várakozókat, vagy azokat, akiknek meghiúsult az utazása.
Nyugtasson meg, államtitkár úr, hogy ez nem marad így, tehát szabályozni fogják mindazoknak a lehetőségét, akik akadálymentesített tájékoztatást vennének igénybe, hogy mely járatokon tudnak akadálymentesen közlekedni, illetve hogy nem maradhat Magyarországon senki jegyvisszatérítés nélkül, kártérítés nélkül, akit önhibáján kívül nem szállít el a Volán, nem tud közlekedni. Tehát nagyon kérem, államtitkár úr, hogy ha egyet eltörölnek, helyébe a magyar lakosságnak megfelelő szabályozást tegyenek. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me