DEMETER MÁRTA

Full text search

DEMETER MÁRTA
DEMETER MÁRTA (Független): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A kérdést úgy is feltehetnénk, hogy mennyit ér a kormánynak a nemzet biztonsága, hiszen azt megszokhattuk az utóbbi években, hogy az Orbán-kormány állandóan veszélyt vizionál, és nagyon sokszor tevőlegesen is hozzájárul ahhoz, hogy olyan helyzet alakuljon ki az országban bizonyos ügyek kapcsán, hogy aztán bemutathassa azt, hogy majd ők megvédik a magyar embereket.
Ám természetesen ez csak egy hiú ábránd, és nagyon csalóka, hiszen a valóság az, hogy már maga a kormány, a jelenlegi rezsim jelenti a nemzetbiztonsági kockázatot, valamint az, hogy már a teljes állami intézményrendszer ahhoz asszisztál, hogy egy szűk kör üzleti és politikai érdekeit hajtsa végre, és ezt szolgálja. Így válhatott Magyarország az elmúlt évek során mára teljesen védtelenné. Sajnos, látszik az, hogy melyek azok az ügyek, amelyek a legszembeötlőbben mutatják, hogy a kormány mára maga is a szervezett bűnözés részévé vált, ami rendkívül súlyos kockázatot jelent, kiszolgáltatottá teszi Magyarországot, és teljesen megszüntette Magyarország immunrendszerét.
Az első ilyen ügy, amit említeni szeretnék, a letelepedési kötvények ügye. Emlékszünk rá, hogy a Rogán-törvény alapján a magyar államkötvények értékesítésére számos offshore céggel kötött az Államadósság Kezelő Központ szerződést. Szeretném felhívni a kormánypárti képviselők és a kormány figyelmét, hogy bármire is hivatkoznak, sehol a világon nem működik az, hogy offshore cégek értékesítenének államkötvényeket. Eleve felháborító már ez a része a kezdeményezésnek. Ezek az offshore cégek pedig több mint 100 milliárd forintot kaszáltak már most ezen a pár éve tartó üzleten. A magyar államnak a vesztesége a kiemelt kamat miatt pedig már 6-10 milliárd forint közé tehető. Látszik az, hogy mindenféle ellenőrzés nélkül akár bűnözők is bejöhettek ezekkel a kötvényekkel, és óriási kockázatot jelent az, hogy akár ellenérdekelt titkosszolgálatok is kihasználhatják a letelepedésikötvény-konstrukciót arra, hogy elérjék a céljaikat nemcsak Magyarországon, hanem a schengeni övezetben. Eddig több mint 18 ezer embert engedtek így be Magyarországra. Látszik, hogy semmilyen érdemi befektetést nem hoztak ezek az emberek, ilyen szempontból a magyar nemzetgazdaságnak érdeke ehhez nem fűződött, és már most több mint 330 milliárd forintos fizetési kötelezettsége keletkezett a magyar államnak, amit természetesen az adófizetők fognak kamatostul megfizetni. Látszik az, hogy eladták Magyarország biztonságát.
A másik ilyen ügy a Pharaon-ügy. Emlékszünk rá, hogy egy nemzetközi, többek között terrorizmus finanszírozásáért körözött bűnözőt engedtek be, sőt invitáltak Magyarországra pusztán azért, hogy az Orbán-klánnal és a haverokkal üzleteljen. Világosan látható, hogy pontosan tudták, hogy ki ez az ember. Pharaon egészen pontosan beazonosítható volt a magyar hatóságok számára, és a külügyminisztériumi iratbetekintésből is világosan kiderült, hogy Orbán Viktor nem véletlenül találkozott egy díszvacsorán ezzel az emberrel, hanem már a vízumigénylés során jelezték azt, hogy ő a miniszterelnökkel vacsorán fog részt venni. Tehát innentől kezdve a teljes magyar állami intézményrendszer végrehajtotta ezt a politikai megrendelést. Eközben a minisztériumok összevissza hazudoztak, egymásra mutogattak az ügyben, és így próbálták leplezni azt, hogy - most már mondhatjuk - a kormány a szervezett bűnözés részévé válik. Ehhez a Pharaon-ügyhöz sem kapcsolódott semmilyen nemzetgazdasági érdek, a magyar embereknek ebben semmilyen érdeke nem volt, sőt ez kiemelt kockázat, kizárólag egy szűk kör üzleti érdekét szolgálta az megint csak.
A harmadik ügy pedig a moszkvai vízumügy. Ma is esett szó a Házban erről. Több ezer embert engedtek be Magyarországra és a schengeni övezetbe a moszkvai vízumközponton és a konzulátuson keresztül, mindenféle érdemi ellenőrzés nélkül, mindössze pár napos ügyintézéssel, úgy, hogy azt sem tudták, kiknek adtak belépési engedélyt Magyarországra és a schengeni övezetbe.
2013-ban még a moszkvai német nagykövetség is jelzett vízummal történő visszaélést, a külügy mégsem lépett semmit az ügyben. És mindebben, ugye, az a Kiss Szilárd vett részt, akit annak ellenére neveztek ki agrárattasénak, hogy kétszeresen is megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. A mai napig nem derült ki, mi lehetett az a nagyon fontos érv, ami felülírta ezt a kockázatot, és a Külügyminisztérium felelősségét sem odázhatja el semmi. Tehát veszélyeztetik a schengeni övezet biztonságát, veszélyeztetik Magyarország biztonságát.
Azt gondolom, ezek az ügyek nem évülnek el, meg fog történni mind a büntetőjogi, mind a politikai felelősségre vonás, és a kérdés már nem is az, hogy mennyit ér önöknek Magyarország biztonsága, hanem az, hogy ennyit ér önöknek Magyarország biztonsága. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me