V. NÉMETH ZSOLT

Full text search

V. NÉMETH ZSOLT
V. NÉMETH ZSOLT földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Elsőként szeretném képviselő asszonyt tájékoztatni, hogy az illetékes környezetvédelmi hatóság, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala már megvizsgálta az ön által fölvetett környezetvédelmi panaszt. A környezetvédelmi nyilvántartás szerint a TRP-Terenye Kft. a bátonyterenyei telephelyén fahulladék újrahasznosításával és feldolgozásával foglalkozik, és rendelkezik a tevékenység végzéséhez szükséges levegővédelmi és hulladékgazdálkodási engedéllyel. Jelentési kötelezettségeinek eleget tesz, az üzemelő pontforrások légszennyezőanyag-kibocsátása a mérések alapján nem haladja meg az engedélyben előírt határértéket.
A panasz kivizsgálása érdekében a területi környezetvédelmi hatóság az illetékes katasztrófavédelmi hatósággal 2017. február 14-én közös helyszíni ellenőrzést tartott a telephelyen. A környezetvédelmi hatóság megállapította, hogy az egyes hulladékok tárolása nem megfelelő, ezért azonnali hatállyal elrendelte a hulladékok szabályos tárolásának megoldását. Kötelezte a céget, hogy a fűrészporral erősen szennyezett területeket a telephelyen és annak környezetében haladék nélkül tisztítsa meg. A hatóság vizsgálata szerint az üzem az egyéb levegőtisztaság-védelmi előírásoknak megfelelt.
A katasztrófavédelmi hatóság a veszélyes áruk szállításának telephelyi előkészítését rendben találta, azonban a tűzvédelmi ellenőrzésnél hiányosságokat tárt fel, és hatósági eljárást indított a cég ellen.
A fentiekből látható, hogy a hatóságok késlekedés nélkül vizsgálják ki a felmerülő panaszokat, és a jogszabályoknak megfelelően intézkednek az előírások betartása, jelen esetben a környezetminőség védelme érdekében. Kérem képviselő asszonyt, hogy fogadja el a válaszomat. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me