HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Aggasztó képeket és híreket kaptunk Bátonyterenyéről. Éppen ezért kérdezem most önt, aki az ezért a területért felelős minisztérium államtitkára, nyugtasson meg minket.
Bátonyterenye ipari parkjában található a Terenye Kft., amely 2015 nyarán kezdte meg működését jelentős európai uniós támogatásból. A cég Garancsi Tibor érdekkörébe tartozik. Fő tevékenysége a biohulladék-feldolgozás. Persze, ettől még nem zavarná a cég a Bátonyterenyén élőket, viszont az elmúlt időszakban tudomásunk szerint új gyártósort állítottak be a termelésbe, aminek eredményeképpen február elején a szép havas tájat ellepte a sárga por az üzem környékén, melyet aggasztónak találnak a környékbeli lakosok.
Éppen ezért kérdezem államtitkár urat, indítanak-e vizsgálatot a levegőbe és talajba jutó sárga por miatt, hogy meg tudjuk nyugtatni a lakosságot, nem történik környezetszennyezés vagy egészségkárosítás. Hiszen ez a nagyon finom por könnyen okozhat légzőszervi bántalmakat, és ronthatja az asztmások életminőségét, főleg szmogriadó időszakában.
Eléggé ijesztően néztek ki ezek a képek. Ezért várjuk, hogy megnyugtató választ kapjunk, hogy nem történik egészségkárosítás az üzem területén. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me