DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Kocsis Istvánnak, azt gondoltuk már páran ebben az országban, hogy lefőtt a kávé, de nem főtt le a kávé, mert ezek szerint önnel pezsgőzhetett az ön beiktatása után, és azt gondolom, ez önmagában egy botrány, hogy megtörténhetett. Ugye, arról a Kocsis Istvánról van szó, aki ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik, és akit egyes fideszes körök most már az ön helyettes államtitkáraként emlegetnek. Egyrészt kérem, erősítse meg vagy cáfolja meg, hogy ez így lesz-e.
De emlékezzünk egy kicsit, hogy ki ez a Kocsis István. Az ő személye ugyanis arra bizonyíték, hogy a Fideszt morális értelemben semmi sem különbözteti meg a bukott baloldaltól, önök teljes mértékben össze vannak fonódva. Kocsis István ennek az összefonódásnak az egyik letéteményese. Emlékezhetünk a Tocsik-botrány idejére, amikor az ÁPV Rt.-nek volt a vezérigazgató-helyettese, majd a vezérigazgatója. Egy korszakkal később már a Heti Válasz arról írt, hogy a BKV vezérigazgatójaként 2009-ben Kocsis látta el dokumentumokkal a Fideszt a kétharmad megalapozásához hozzájáruló Hagyó-ügyről, amit utóbb ugyan nem sikerült jogerős bírósági ítéletté transzformálni.
De önök nem csak kétszer kaphattak jelentős segítséget az elvben a szocialisták szolgálatában álló Kocsistól. Kocsis István MVM-vezérigazgató volt 2006-ban, és ekkor volt az, hogy ő személyes tanácsadóként maga mellé vette Baji Csabát, Orbán Viktor és Tiborcz István bizalmasát. 2013-tól pedig a hírek szerint maga Kocsis közvetített Orbán és a Roszatom vezetői között, és 2014-ben ennek az eredménye lett a paksi szerződés.
Kocsis Istvánnak egyébként a szó szoros értelmében is sok van a rovásán. A jelenleg is zajló eljárás-ban - szeretném önt emlékeztetni arra, hogy - a vád szerint az állami MVM-ből az ő elnök-ve-zér-igazgatósága idején tízmilliárdok tűntek el nyomtalanul kamuszerződések révén. A Mrs. Kocsis-ügyre is emlékszünk, feleségét egyszer már elítélték, és most új eljárásban keresik a pénzt és keresik a tetteseket, Kocsis István is gyanúsított, aki ott ült bent ön mögött a páholyban.
Az a tény, hogy Kocsis István ott lehet a paksi bővítés felügyeletének kormányzati átszervezésénél, azt gondolom, minden korábbi feltételezésnél vilá-go-sabban mutatja, hogy miről szól a paksi beruházás, az adófizetők joggal aggódnak. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Szeretném tudni, hogy a jelenleg hűtlen kezeléssel vádolt ember mit keresett az ön beiktatásán az ön páholyában.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me