DR. ÓNODI

Full text search

DR. ÓNODI
DR. ÓNODI-SZŰCS ZOLTÁN GUSZTÁV, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót. Értem az aggódást, és köszönöm is. Nyilván furcsa, hogy egy törvény kapcsán erről kell beszélnünk, azonban csak két pontban szeretnék reflektálni az elhangzottakhoz.
Az egyik: azt gondolom, jól érzékelte képviselő úr, hogy az elmúlt időszakban a prevenció alkalmazása egy más struktúrában valósult meg, ezek a bizonyos EFI-k, amikre ön gondolt, amire lehetett EFOP-os pénzből pályázni. Ezek kezdtek el működni, nyilván vidéken elsősorban, aminek lehetősége volt a tekintetben lépnie, hogy az illető lakosság számára mi a legfontosabb prevenciós tevékenység. Ennek megfelelően azt gondolom, hogy mi a preferencia, az ott dőlt el, amikor pályáztak, a pályázatok elbírálásánál. Az elbíráló tudott arról dönteni, hogy mire van preferencia, és mi az, ami kevésbé fontos. Azt gondolom, ez így teljesen rendben van.
Azt gondolom, az is teljesen világos mindenki számára, hogy az elmúlt időszakban olyan mértékű pénzbeáramlás történt az egészségügyben, amelyből nem került kivonásra sem az addiktológia, sem pedig a pszichiátria tárgyköre. Ebben is nyilván előrelépést tudott felmutatni ez a kormány.
Azt gondolom, az is nagyon fontos, hogy azt tisztázzuk, hogy az egészségpolitika nem akar csinálni egészségügyet abból a szempontból, vagy nem akar beleszólni a szakma dolgába, a szakmai kollégium ajánlásait szeretnénk csak mi is végrehajtani. Én nem emlékszem olyan ügyre, amikor az államtitkárság meg akarta volna erőszakolni bármelyik szakmai kollégium bármelyik szakmai döntését, és én szeretném magam ehhez továbbra is tartani.
Egyébként pedig köszönöm az aggódását, és arra szeretném kérni, hogy támogassák az előterjesztésünket. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me