KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A manchesteri támadás arra is példát ad, példát mutat nekünk, hogy kiemelt figyelmet kell biztosítani azoknak a rendezvényeknek, azoknak a tömegrendezvényeknek a biztosítására és kiemelt biztonságára, amelyek nagy létszámú embert vonzanak, és különösen a fiatalok és a fiatalkorúak is célpontjaivá váltak - ez a manchesteri támadás ezt bizonyítja - a terroristáknak.
De Magyarországon több olyan rendezvény lesz a nyáron - például a Sziget Fesztivál vagy a győri ifjúsági olimpia -, amelyen előreláthatólag több ezer, több tízezer fiatal vesz részt. Ezekre a rendezvényekre a rendőrség és valamennyi rendvédelmi szerv kiemelt figyelmet fog fordítani, ezt tudom ígérni. A Sziget Fesztivál tavalyi rendezvénye alkalmával a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervei megfelelő erőkkel és eszközökkel voltak jelen a rendezvényen, illetőleg a rendezvény környékén. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Köszönöm szépen.
Még azt szeretném elmondani, hogy nagyon fontos az, hogy ezeket a rendezvényeket, ahol nagy tömegű fiatal vesz részt, kiemelten biztosítsák a rendvédelmi szervek. Ezt meg fogjuk tenni. Köszönöm szépen, és elnézést kérek. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me