DUNAI MÓNIKA,

Full text search

DUNAI MÓNIKA,
DUNAI MÓNIKA, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Urak! Tisztelt Képviselőtársaim! A Törvényalkotási bizottság 2017. május 25-ei ülésén megtárgyalta az előadóművészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény módosításáról szóló T/15367. számú törvényjavaslatot. A bizottság a házszabály 46. §-a alapján 25 igen szavazattal, 6 nem ellenében, tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat jóváhagyta a Kulturális bizottság módosító javaslatát, amely csupán nyelvhelyességi pontosításra irányult. Azonban ezen felül a bizottsági ülésen hathatós vitát folytattak a bizottság tagjai az előadóművészeti szervezetek vezetőválasztására vonatkozó rendelkezéseket érintően. Megállapítható, hogy a módosítás révén a szabályozás átláthatóbbá válik, világosan megfogalmazva az előadóművészeti szervezetek vezetőválasztási eljárása során elvárt eszköz- és feltételrendszert.
Fontos kiemelni a törvénymódosítás kapcsán azt is, hogy könnyítések kerültek beépítésre az önkormányzati fenntartók által működtetett művészeti intézmények számára. Hozzáteszem, a pályáztatási körülmények érdemben nem módosultak, csak a szakmai végzettség mellé a művészeti intézményben eltöltött évek számában adtunk még egy további lehetőséget.
Tisztelt Képviselőtársaim! Meggyőződésem, hogy a javaslat új lehetőségek megnyitását teszi lehetővé. Ezért számítok képviselőtársaim támogatására. Kérem szíves hozzájárulásukat az előterjesztés elfogadásakor. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok és a szószólók soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me