SÜLI JÁNOS

Full text search

SÜLI JÁNOS
SÜLI JÁNOS tárca nélküli miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! A meghallgatásomon fölajánlottuk, hogy folytassunk párbeszédet erről az ügyről, mert ez annál bonyolultabb, mint hogy itt egymást cáfolgassuk, és tulajdonképpen nincs lehetőségem ma sem erre a párbeszéd hiányában, csak az, hogy minden kérdését önnek, amit feltett, cáfolni tudjam. Most is fölajánlom meg készek vagyunk arra, hogy üljünk le, ez nem kétperces meg ötperces kérdés, hanem egy sokkal hosszabb vita, párbeszéd keretében lehet megtartani, és a mai nap is élek ezzel a lehetőséggel, hogy ha önök élni akarnak, akkor szívesen fogjuk ezt a tájékoztatót meg párbeszédet elkezdeni önökkel, és akkor több időnk lesz arra, hogy ne ilyen kölcsönös cáfolatokba bocsátkozzunk.
Ön is betekinthetett a szerződésbe, az egy fixáras szerződés. Látta a szerződés lényegi tartalmát, ez garancia arra, hogy az orosz fél határidőre és adott pénzügyi kereten belül fogja megépíteni az erőművet. Említette ön, hogy az engedélyezési folyamatban késés van. Két jogerős engedéllyel rendelkezünk. Annak, hogy bárki megtámadhat bármilyen engedélyt, törvényi garanciális feltétele van, de ez nem jogvesztő hatályú. Tehát mind a környezetvédelmi engedély, mind a telephelyengedélyünk jogerős, és ebben egyértelműen ennek az előkészítése az előírt törvények szerint történt Magyarországon, tehát közmeghallgatások keretében, ahol - elmondtam - önök is részt vettek, önök is feltették a kérdéseket és választ is kaptak rá, és tizenegy országgal zajlott ez a közmeghallgatás, ahol sikeresen abszolváltuk.
Az Országos Atomenergia Hivatal jogkörét senki nem akarja módosítani, az Országos Atomenergia Hivatal most is világszínvonalon végzi a munkáját, és azt szeretnénk, hogy az új blokk építése során is ezt a munkát ugyanilyen színvonalon végezze. Köszönöm a figyelmüket, és még egyszer kérem, támogassa munkánkat. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me