BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Nem tudtam, államtitkár úr, hogy helyet cseréltünk, majd 2018-ban. Jó? Egyezzünk meg ebben!
Államtitkár Úr! 2012 és 2015 között az öt legfontosabb célországban 40 százalékkal nőtt a magyar diákok száma. Az elmúlt hét évben körülbelül 80 ezerrel csökkent a felsőoktatásban tanulók száma. Körülbelül 600 ezren hagyták el ezt az országot, és minden hatodik magyar gyermek külföldön születik. Ha annyira rózsás lenne a helyzet, ahogyan ön válaszolt nekem, akkor nem sorolnám ezeket a számokat.
Államtitkár Úr! A múltkor egy idős hölgy azt mondta, hogy bármit el lehet viselni, amit tesznek velünk, de egyet nem bocsát meg az önök kormányának: hogy a gyerekei és az unokái kint vannak külföldön. Mert tudja, pénz nélkül is lehet valamennyire élni, de szeretet nélkül, amit önök vettek el ezektől az emberektől (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.), szeretet nélkül nem lehet létezni, és ezek az emberek nem kapnak szeretet (Az elnök csenget.), mert a családtagjaik már mind külföldön vannak, és nem is akarnak hazajönni, államtitkár úr.
Nem fogadom el a választ, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me