DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az M9-es fontosságával kapcsolatos mondataival teljes mértékben egyetértek. A Magyarország rövid- és középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásáról és azok 2022-ig történő megvalósításáról szóló kormányhatározat egységes, áttekinthető koncepcióban rögzíti a következő évek fejlesztési terveit, az uniós és hazai költségvetési forrásból megvalósuló projekteket egyaránt nevesítve. Újabb projekt felvétele a kormány újabb döntése alapján lehetséges, éppen ennek érdekében a kormány negyedévente felülvizsgálja az egyes fejlesztések előrehaladását, szükség esetén intézkedik az indokolt módosításokról.
A határozat mellékletében meghatározott beruházások köre folyamatosan bővül. A tavaly elfogadott közútfejlesztési koncepcióban a kormány számos fejlesztés megvalósításáról döntött, a jelenlegi 1450 kilométernyi gyorsforgalmi út mellé ’22-ig további 900 kilométer autópálya, autóút vagy európai közúti főútvonal épül.
Tisztelt Képviselő Úr! Ön Bács-Kiskun megyére korlátozta kérdését. Való igaz, a nevesítettek a nyugati szakaszokra vonatkoznak, de szeretném ezt azzal kiegészíteni, hogy a közelmúltban a „Modern városok” program keretében a miniszterelnök éppen Szegeden nyilatkozott úgy, hogy a Szeged-Debrecen útvonal - ez a 47-es gyakorlatilag, az M9-esnek az északkeleti szárnya - megépítését a kormány szándéka 2022-ig megvalósítani. Meggyőződésem, hogy ez a Bács-Kiskun megyei fejlesztéseket is előbbre hozza (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és erre a térségre is igen kedvező hatással lesz. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me