DR. VÖLNER PÁL

Full text search

DR. VÖLNER PÁL
DR. VÖLNER PÁL igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ahogy képviselő úr is említette, az Európai Parlament plenáris ülése 2017. június 1-jén elfogadta a Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló határozatot. A határozat értelmében az Európai Parlament egyrészt úgy határozott, hogy felfüggeszti Kovács Béla mentelmi jogát, másrészt utasította elnökét, hogy haladéktalanul továbbítsa a határozatot és az illetékes bizottság jelentését az illetékes magyar hatóságoknak és Kovács Bélának. Tehát a büntetőeljárás vele szemben megindítható, kényszerintézkedés foganatosítható, kihallgatható, a nyomozati cselekmények elvégezhetők. Ugyan valóban kérte jogi képviselője útján Kovács Béla, hogy a jogi védettséget úgy vonja meg a Bizottság, illetve a plenáris ülés, hogy ne érintse a képviselői munkáját, de mivel nem volt együttműködő, tehát többször nem jelent meg, ezért ezt a kedvezményt nem kaphatta meg.
A legfőbb ügyész 2016. szeptember 19-én nyújtotta be ezt a kérelmet. Ahogy képviselő úr is említette, költségvetési csalást és magánokirat-hamisítást követett el Kovács Béla képviselő úr, aminek a lényege az, hogy olyan személyeket foglalkoztatott fiktív alapon, akik nem is voltak Brüsszelben a négy és hat hónapos időszak alatt. Mondhatni, a Jobbik már akkor megkísérelte az európai bérunió megvalósítását, de ezt a bűnüldöző szervek ebben a formában nem támogatják, és az Európai Parlament illetékesei is kifogásolták, ezért függesztették fel a büntetőügyben a mentelmi jogot.
Az előző elhangzott kérdésekből is látszik, hogy a Jobbik tele van korrupciós ügyekkel, és erre már az EU Csalás Elleni Hivatala is felfigyelt. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me