DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Staudt Gábor képviselőtársam már kifejtette azokat az okokat, ami miatt támogatandó ez a törvényjavaslat.
A tegnapi napon Orbán Viktor miniszterelnök úr arról beszélt itt a parlamentben, hogy bizony az Orbán-kormány megvédi Magyarországot. Megvédi, mondta ő, erre ígéretet tett - de hát kitől védi meg? Mert azt látjuk, hogy abban a pillanatban, ha fideszes üzleti köröknek nyereséget jelent a betelepítés, akkor bizony az Orbán-kormány tagjai lesznek az elsők, akik kapva kapnak ezen az alkalmon, és telepítik be Magyarországra szervezetten a külföldieket, szervezetten a migránsokat. Hiszen az nagyon jól látszik, hogy az egész egy kormányzati kommunikációs átverés, amiről szó van a migrációval kapcsolatban. Az Európai Unió ezer-egynéhányszáz migránst szeretne itt kötelezően betelepíteni, amit a Jobbik természetesen elutasít; mi egyetlenegy migránst sem akarunk ide betelepíteni.
(15.30)
Ezzel szemben a fideszes kormányzat már körülbelül tízezer embert telepített be a migránsok közül, pénzért, olyan pénzért, ami után körülbelül 200 milliárd forint tiszta nyereséget vettek fel egyesek. (Dr. Hoppál Péter: Szemenszedett hazugság!) Ugyanis minden betelepített személy után, aki megveszi ezt a letelepedési kötvényt, mindenki után a közvetítő cég körülbelül 25 millió forintos nyereséget realizál. Ez a 25 millió forintos nyereség megy valakiknek a zsebébe, ami miatt érdekeltté vált a fideszes kormányzat abban, hogy Magyarországra betelepítse, akár tízezres nagyságrendben is, a migránsokat. (Dr. Hoppál Péter: Szemenszedett hazugság!) Persze, pénzért jöhetnek a migránsok, egyébként pedig nem jöhetnek.
Aki támogatja azt, hogy Magyarországra idegen népesség ne legyen betelepíthető, annak támogatni kell ezt a törvényjavaslatot. (Dr. Staudt Gábor: Így van!) Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me