MIRKÓCZKI ÁDÁM

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM
MIRKÓCZKI ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Ha egy politikai elemző vagy egy újságíró, aki a közélet iránt fogékony, vagy bárki más szeretné pozitív értelemben megrajzolni például Farkas Flórián politikai teljesítményét, akkor igen komoly bajban lenne, és azt hiszem, ezt a lehető legfinomabb módon fogalmaztam meg.
Ha Farkas Flórián tevékenységét mint a roma-ügyekért kinevezett miniszteri biztos munkásságát vesszük, akkor tényszerűen megállapítható, hogy parlamenti munkássága, beleértve a bizottságokat is, nulla, vagy csak - finoman fogalmazok - nagyon ügyesen titkolja. Ellenben minden, ami az ő ténykedését nap mint nap jellemzi és követi, arról megállapítható, hogy a csalás, a botrányok, a lopás, a hazugságok és a különböző visszaélések egész sorozata. Ezt napestig sorolhatnám.
Azt gondolom, és merem állítani, hogy pártállástól, származástól, minden mástól függetlenül egy jóérzésű ember azt várná, hogy egy ilyen „mun-kás-ság” - és ezt idézőjelbe tettem -, ámokfutás után a magyar közélet egyetlenegy pártja sem tűr tovább egy ilyen embert a sorai között, és pláne nem jutalmaz, és pláne nem köt vele stratégiai megállapodást, sem szervezetével, és ami talán a legfontosabb, hogy jogi értelemben is súlyos következményei vannak ezeknek a tevékenységeknek.
Ezzel szemben azt láthattuk, és az sokkolta - idézőjelben természetesen - a magyar közéletet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr a kormány nevében Farkas Flóriánnal és szervezetével újra egy megállapodást kötött, ergo ki nem mondva, de közvetett úton azt is üzente, hogy teljes politikai sérthetetlenséget élvez, sőt mint miniszteri biztos, ismét jutalmazva van. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Szégyen!) Kérdezem én, a félrebeszélést nélkülözve, hogy milyen valódi politikai (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) teljesítmény ér ilyen sérthetetlenséget és ilyen jutalmat.
Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me