TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Előre szeretném jelezni, hogy a két ország problémája és nehézsége ezen a téren nem összehasonlítható. Tehát a magyarországi magyar emberek külföldön való munkavállalása Nagy-Britanniában és a romániai helyzet nem összehasonlítható, hiszen Romániából sokszorosa ember távozik külföldre dolgozni, mint Magyarországról. Tehát ha a lakosságszámot összehasonlítjuk, akkor is a probléma nagysága nem összehasonlítható.
Amit a brexittel kapcsolatban a magyar kormány tett, úgy gondolom, a lehetőségekhez képest minden olyan dolgot megtett, ami Magyarország, a magyar emberek érdekét érvényesíti. Magyarország miniszterelnöke tárgyalásokat folytatott Nagy-Britanniában. Ez nem régi sajtóhír is, amelyben egyértelműen azt kérte, hogy az ott dolgozó magyaroknak, akik ott szeretnének továbbra is munkát vállalni, érdekük ne sérüljön, és ne kapjanak hátrányos megkülönböztetést.
Azonban a magyar kormány érdeke alapvetően az, hogy a magyar emberek hazatérjenek, hogy itthon vállaljanak munkát, hogy itthon találják meg számításukat, hiszen az elmúlt évek alatt lényegesen megfordult a magyarországi munkaerőhelyzet, a munkanélküliségből munkaerőhiány keletkezett Magyarországon. Ezért is történt meg a hármas megállapodás a munkaadók, a munkavállalók és a kormány között, amelynek a lényege az, hogy Magyarországon a jövedelmeket jelentősen növelni kell és ezzel megpróbálni arra ösztönözni a külföldön dolgozó magyar embereket, hogy haza tudjanak jönni, és a magyar családok, elsősorban a magyar gazdaság, a magyar családok szolgálatába állítani munkaerejüket.
De természetesen további lépéseket is fog tenni a kormány a közeljövőben. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me