SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen. Államtitkár úr, egy néhány nappal ezelőtti brit lapértesülés szerint a magyar kormány több kelet-európai más országgal együtt egy különalkura készül Nagy-Britannia jobboldali kormányával, amelynek a lényege az, hogy a brit szempontokat fogják támogatni a brexit kapcsán. Világos állásfoglalást kérek államtitkár úrtól azzal kapcsolatban, hogy készül-e a kormány egy olyan különalkura, amivel átnyúlnának az Angliában dolgozó magyarok feje fölött, és esetleg az ő érdekeik kárára egy politikai alkut kötnének. Igaz-e ez a sajtóhír, vagy nem?
A másik: a magyarok többsége nemcsak azért ment el innen, mert önök egy élhetetlen, rosszul működő és korrupt országot építettek fel, hanem azért, mert az itthoni munkabérekből nem lehet megélni. A Jobbik egy európai polgári kezdeményezésbe fogott - több kelet-európai országgal összefogva - annak érdekében, hogy a kelet-európai béreket fel tudjuk zárkóztatni. Egyenlő munkáért egyenlő béreket - ez ennek az európai polgári kezdeményezésnek a lényege. Egyetlenegyszer nem hallottuk volna Orbán Viktortól az elmúlt években, amikor az önök pártállamot bebetonozó törvényeit védte Brüsszelben, hogy a magyar emberek, a magyar bérből és fizetésből élők érdekében is felszólalt volna.
Mit szól a kormány ehhez a kezdeményezéshez? Egyáltalán egyetért-e a kormány azzal, hogy Kelet-Európában hasonló béreket kellene fizetni, mint Nyugat-Európa országaiban? Erre a két kérdésre várom még a válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me