SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagy István államtitkár úrral már cseréltünk eszmét arról, hogy a Fidesz birtokpolitikája hogyan szolgálja az élelmiszer-biztonság csökkenését Magyarországon. Most konkrétan arra szeretnék rákérdezni, hogy talán az FM-ben is hallottak az elmúlt két hétnek az egyik ilyen élelmiszer-biztonsági botrányáról, hogy kiderült, hogy az Európai Unió nyugat-európai országaiban ugyanazon termékek, ugyanazon gyártók élelmiszerminősége magasabb élelmiszeripari elvárásoknak felel meg, mint Magyarországon, illetve Kelet-Európában.
Ez a botrány rámutatott arra, hogy Magyarországon gyakorlatilag az élelmiszer-biztonság védelmével kapcsolatos hatósági lánc - hiába vannak időszakos ellenőrzések, hiába igyekszik, nem múlt el nyomtalanul a leépítés háttere - nem tudja ellátni azt a feladatát, hogy megvédje a magyar állampolgárokat, a magyar társadalmat a gyengébb minőségű, rosszabb élelmiszertől. Nyilván az vezetett ide, hogy a Fidesz nagyjából Csányi Sándoron és Mészáros Lőrincen kívül nem nagyon látja a magyar élelmiszeripar fellendülésének lehetőségét, és ezért továbbra is ki vagyunk téve annak, hogy élelmiszer-üz-le-te-inkben túlnyomó többségében külföldről beérkező, gyengébb, silányabb minőségű élelmiszerek találhatóak.
Az a kérdésem, hogy így hét év kormányzás után mégis önök szerint kinek a felelőssége ez. Hiszen a magyar polcokon nincs más, mint amit önök megengednek, hogy odakerüljön. Semmi nem más nem kerül a polcokra, mint amihez önök hozzájárulnak.
Az a kérdésem, hogy elismerik-e, hogy önök alkalmatlanok arra, hogy a magyar állampolgárokat és a magyar társadalmat megvédjék élelmiszer-biztonsági tekintetben az egészségtelenebb élelmiszerektől.
Az a kérdésem, elismerik-e, hogy a Fidesz-KDNP és a földművelésügyi tárca alapvetően inkompetens abban, hogy megvédje a magyar társadalom egészségét és az élelmiszer-biztonságot Magyarországon.
És tisztelettel kérdezem, ha nem veszik zokon, hogy államtitkár úr elismeri-e azt, hogy Fazekas Sándor totálisan alkalmatlan arra, hogy Magyarországon a földművelés ügyét és az élelmiszer-biztonság ügyét egyáltalán képviselje a magyar kormányban. Erre várnám megtisztelő válaszait. Köszönöm szépen. (Taps az LMP és a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me