DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ahogy az elmúlt esztendőben is igyekezett a kormány a lehetőségéhez mérten kétszer 35 ezer forintos többletjuttatással segíteni ezeknek az embereknek az anyagi helyzetén, és javítani azt a jövedelmet, amit éves szinten kapnak, ugyanúgy ebben az évben is a költségvetési törvénybe beillesztettük ennek a többletforrását, hiszen itt milliárdos tételekről van szó, ha ezt az átlagos 10 százalékos, a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítői béremelést nézem.
Itt ugye a 3 százalékos lehetőség arra, hogy valaki ezt megadja, nem adja, ez azt jelenti, hogy valaki több mint 10 százalékos béremelést fog kapni; lesz olyan, aki kevesebb mint 10 százalékosat, de legalább 7 százalékosat. Hiszen az intézményvezetőknek van olyan lehetőségük, hogy akik többet segítenek, akik jobban dolgoznak, azoknak 10 százalék fölöttit is adjanak, és nyilván, aki az átlagnál kevésbé teljesít, annak 10 százalék alattit. De minden intézmény megkapja ezt a plusz 10 százalékos keretet. Ebből 7 százalékról biztosan kell rendelkezni, és a 3 százaléknyi keret az egyik dolgozónál több is lehet, a másiknál kevesebb, a teljesítményétől függően.
Tehát maga az összeg a költségvetési törvényben szerepel, ezt minden itt dolgozónak meg kell kapnia. A szerződésmódosítások nyilván folyamatosak. Legnagyobb részük megtörtént az év elején, de bizonyára van olyan, lehet, hogy az öné is egy ilyen eset, aki valamilyen okból nem tudta vagy nem írta alá még a módosított szerződését. De ha még márciusban is fennáll az, hogy a 10 százalékos emelés nem érkezik meg, és nem történt közben szerződésmódosítás sem, akkor mindenképpen közbe kell avatkozni, hiszen a költségvetési törvényben mindenki számára, minden tankerületi központ számára rendelkezésre áll ez az összeg.
Szeretnénk, ha minél hamarabb megkapnák. Akik a januári bérükkel nem kapták meg, azoknak a februári bérükkel a januári és a február többlet 10 százalékot is meg kell kapniuk. De örülhetnek, hogy nem az LMP van kormányon, hiszen mivel önök magasabb adókulcsokat is bevezetnének, ezért ezt a többletet az LMP-s adóemelés elnyelné. Úgyhogy bízunk benne, hogy továbbra is marad a Fidesz-KDNP egykulcsos adórendszere, mert különben az LMP időszakában ennél biztosan nagyobb elvonással kellene számoljanak. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me