DR. HOFFMANN RÓZSA

Full text search

DR. HOFFMANN RÓZSA
DR. HOFFMANN RÓZSA (KDNP): Tisztelt Államtitkár Úr! A szociális területen dolgozók bérfejlesztéséről és életpályájáról szeretném önt kérdezni. Képviselőtársaim nevében is felelősséggel mondhatom, hogy a rászorulók támogatása, a gyermekek, az idősek, a betegek, az elesettek, az otthontalanok vagy ápolásra szoruló embertársaink megsegítése mindannyiunk személyes ügye. Kiemelt felelősségünk ebben a segítségnyújtásban a velük foglalkozó szakembergárda, tehát a szociális szféra dolgozóinak megbecsülése.
Ezért az a célunk, hogy az ágazatban dolgozók az erkölcsi mellett megfelelő anyagi elismerésben részesülhessenek, így a Fidesz-KDNP-kormányzat elindította ennek a több mint 90 ezer szociális dolgozónak a bérfelzárkóztatását. Ők azok, akik mintegy 800 ezer embernek segítenek nap mint nap karitatív, állami, önkormányzati, egyházi, szociális intézményrendszerben vagy önkéntesként.
(14.10)
Az elmúlt három évben már megkezdtük a bérfelzárkóztatást, 2014-től évi 12 milliárd forintos bérpótlékkeretet állapított meg számukra a kormány, amit 2015-ben és 2016-ban további 8-8 milliárd forinttal toldott meg, így összességében is mintegy 60 milliárd forinttal több pénz állt rendelkezésre a bérek emelésére.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az ország gazdasági megerősödésével végre lehetőségünk nyílt az általános béremelésre, ami a szociális ágazatban dolgozókat is segítette. Az ellátás biztonságához, ahhoz, hogy őket a szektorban a jövőben is meg tudjuk tartani, folyamatos támogatásra van szükségük. Éppen ezért kérdezem, hogy milyen mértékben emelkedik és kiket érint a szociális területen dolgozók béremelése, valamint hol tart a szociális életpálya-koncepció kidolgozása, milyen egyeztetéseket folytat a kormányzat ebben a kérdésben. Tisztelettel várom válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me