GYÖNGYÖSI MÁRTON

Full text search

GYÖNGYÖSI MÁRTON
GYÖNGYÖSI MÁRTON (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! A Fidesz megalakulása óta büszke az antikommunista múltjára, ebben valószínűleg fontos szerepe volt Orbán Viktor 1989-ben, Nagy Imre újratemetésén elmondott bátor és karakán beszédének is.
Ma reggel mi is könnybe lábadó szemekkel, párás tekintetekkel hallgattuk a KDNP-s képviselőtársainak felszólalását a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Ehhez képest igencsak furcsa az, hogy 2017. január 20-án, Vlagyimir Putyin Magyarországra látogatásának idején a Fidesz Esztergomban az egykori Szent Anna temetőben a Béke Angyala emlékművet avatta fel, ami többek között a Vörös Hadseregnek állít emléket.
A Jobbik megalakulása óta fontosnak tartja az orosz kapcsolatokat. Amikor a Fidesz még Oroszországot szidta, körülbelül tíz évvel ezelőtt, akkor mi már mondtuk, hogy a jövőbe tekintve kell kereskedelmi és gazdasági lehetőségeket keresni és létesíteni. Három éve mondjuk azt, hogy károsak azok a gazdasági és kereskedelmi szankciók, amelyeket az Európai Unió vetett ki Oroszországgal szemben, és amit Magyarország is szentesít az aláírásával. De a történelemhamisítást és a Vörös Hadsereg dicsőítését, béke angyalaként való bemutatását nem tudjuk elfogadni, még akkor sem, ha a szocialisták kezdeményeznék, hát még egy nemzeti párttól vagy magát nemzetinek és antikommunistának beállító párttól. Már megint micsoda megfelelési kényszer és szolgalelkűség ez, miniszter úr, amit önöktől láthatunk?! A Fidesz-KDNP-nél az antikommunizmus is csak egy politikai termék? Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me