MESTERHÁZY ATTILA,

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA,
MESTERHÁZY ATTILA, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az Európai Unió és tagállamai, valamint Ghána részéről 2016. július 28-án került sor az egyrészről Ghána, másrészről az Európai Közösség és tagállamai közötti átmeneti gazdasági partnerségi megállapodás aláírására.
A megállapodás a jelenleg még aláírás előtt álló, az Európai Unió és tagállamainak a nyugat-afrikai régió 16 országával való regionális szintű teljes körű gazdasági partnerségi megállapodásának hatálybalépésig szabályozza az Európai Unió és Ghána közötti kereskedelmi kapcsolatokat. A megállapodás a vámlebontás és a szabályozási együttműködés által kedvezőbb piacra jutási feltételeket teremt az Európai Unió tagállamai, valamint Ghána vállalkozásai számára az áru- és a szolgáltatáskereskedelem területén.
A megállapodás a kereskedelem technikai akadályait kezelő, egészségügyi és növényegészségügyi aláírásokat szabályozó, valamint az üzleti környezet és a versenyképesség javítására, a kereskedelem elősegítésére és a vámügyi együttműködésre irányuló rendelkezéseket is tartalmaz. A megállapodás hatálybalépését követően annak rendelkezései alkalmazandók azon az Európai Unióból Ghánába, valamint a Ghánából az Európai Unióba exportált árukra és szolgáltatásokra, amelyek megfelelnek a megállapodás rendelkezéseinek. Ez összhangban van Magyarország nemzeti érdekével, úgyhogy az MSZP támogatja az előterjesztést. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me