GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Hollik képviselőtársam - sajnálom, hogy nincs itt, mert így nehezebb megosztanunk egymással a vélekedést; van ilyen, hogy elmondja valaki a véleményét és utána kimegy - azt mondja, hogy a Fidesz az emberek érdekében lát el képviseletet. Nézze, jelen nem lévő képviselőtársam, de a kormánypárt padsoraiban ülő képviselőtársak néhányan nézzék, nem szavakban kell fecsegni arról, hogy a Fidesz mit tesz az emberekért. Nem! Cselekedetekben kell megmutatni, tényszerűségében.
A mostani törvényjavaslat is egyértelműen arról szól, hogy a munkavállalók kárára történő cselekedetet hajtanak végre, ráadásul mindezt úgy teszik, hogy a kiszolgáltatott munkavállalón túl másokat is veszélyhelyzetbe sodornak vagy sodorhatnak. Ez elfogadhatatlan, megengedhetetlen, és használhatnék ettől sokkal durvább jelzőket is. Ez az aljasság határát súrolja.
Egyszerűen azért, mert ott spórolnak vagy akarnak spórolni, mondjuk, az állam által működtetett cégek vonatkozásában, ahol nem spórolni kell, hanem a biztonság érdekében fedezetet kell nyújtani, és mindenütt másutt, ahol pedig oda kellene figyelni - mondok példát rá, hogy világos legyen -, mondjuk a közbeszerzések tekintetében, ahol nem néhány tíz millió forintról, hanem tízezer vagy húszezer millió forintos döntésekről esik szó, ott köztudottan a közbeszerzések egyharmada egyszereplős érdekes módon.
És érdekes módon magához a Fideszhez, a mai kormányzó pártokhoz köthetők azoknak a sokasága, akik ebben a történetben, ebben az egyszereplős közbeszerzési eljárásban nyerik ezeket a hatalmas pénzeket. Nem egy vizsgálat támasztja alá, hogy ezen közbeszerzések keretei között 20 meg 30 százalékos túlárazásokkal találják magukat szembe az érintettek. (Dr. Vas Imre: OLAF-jelentés!) 20 meg 30 százalékos túlárazások vannak. (Dr. Vas Imre: OLAF-jelentés!) Ott a gond… Nyomja meg azt a gombot, képviselőtársam, kérjen szót…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me