DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Mélyen tisztelt Képviselőtársam! A magyar sajtó lassan két éve foglalkozik Kiss Szilárd ügyével, az érintett C típusú nemzetbiztonsági átvilágításának anyagára hivatkozva. Elgondolkodtató, hogy egy zárt, titkos nyomozati anyag miként kerülhet ki a nyilvánosság elé. Ilyen anyagokat a Földművelésügyi Minisztérium sem szokott kézhez kapni, én sem láttam. Megjegyzendő, hogy az érvényes jogszabályok szerint titkosított adatokról a minisztériumok emellett tájékoztatást sem adhatnak.
A Kiss Szilárd-ügyben vizsgálatot végző hatóságok munkáját a Földművelésügyi Minisztérium minden rendelkezésére álló tudásával segítette eddig is, és ezután is így tesz. Természetesen a Földművelésügyi Minisztérium álláspontja szerint aki törvényt sért, annak számolnia kell a következményekkel. Kiss Szilárd letartóztatása, illetve büntetőügye nem áll semmilyen összefüggésben azzal a munkával, amit az FM számára végzett. A Kiss Szilárd-üggyel kapcsolatosan a nyomozó hatóságok jogosultak a nyilat-kozattételre. Diplomataként Kiss Szilárd Moszkvában dolgozott, nem volt a miniszter közvetlen munkatársa, a munkabére mellett egyéb juttatásban nem részesült.
Kiss Szilárd agrárattaséként történő ténykedése mentén meg kell jegyezni, hogy 2012-ben és 2013-ban 25 százalékkal nőtt Magyarország mezőgazdasági kivitele Oroszországba. Kiss Szilárd egyébként nem kapott miniszteri biztosi kinevezést, ilyen pozíciót a tárcánál nem töltött be, miniszteri megbízottként dolgozott.
Szeretném még elmondani arra a kérdésére, képviselő úr, hogy Kiss Szilárd jelentett-e nemzetbiztonsági kockázatot a tevékenységét illetően, hogy Kiss Szilárd tevékenysége azért nem jelentett nemzetbiztonsági kockázatot, mert miután nem volt C típusú minősítése, ezért emberi számítás szerint minősített adathoz nem férhetett hozzá a moszkvai kiküldetése idején. Köszönöm szépen. (Zaj az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me