SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Én igazából csak államtitkár úrnak szeretnék időt hagyni a felszólalásommal arra, hogy felhívjam a figyelmét, hogy ne a zárszóban válaszoljon a kérdésekre, államtitkár úr, mert akkor már nem lehet vitatkozni. Tegye meg azt a szívességet, tisztelje meg azzal a képviselőtársait, akár Hegedűs Enikőt is, hogy azokra a súlyos vádakra, amelyek elhangzottak a kormánnyal és önnel kapcsolatosan, arra nem a zárszóban válaszol, hanem most. Hiszen elmondom önnek még egyszer, hogyha esetleg nem figyelt oda: konkrétan az hangzott el Hegedűsné felszólalásában, hogy Garancsi Istvánnak például, az önök barátjának többmilliárdos kedvezményt adnak egy építkezés során. Ezek súlyos vádak, ez pontosan megmutatja azt, hogy a kormány hajlandó a barátok érdekében törvényeket hozni, hogy azok minél nagyobb haszonra tehessenek szert, és minél több pénz maradjon a zsebükben. Én azt szeretném kérni, hogy valóban válaszoljon, és ne a zárszóban, hiszen tudja, a zárszó után a képviselők már nem válaszolhatnak, és ez egy olyan kérdés szerintem, amit itt tisztázni kellene.
És hogy ne csak negatívumokat mondjak, és esetleg erre is lehet válaszolni, hadd dicsérjem meg önöket. Óriási munka lehet egyébként kodifikációs szempontból és törvényalkotási szempontból is az, hogy valaki besétál egy irodába, és azt mondja önöknek, hogy a Garancsinak adjunk már több száz milliós kedvezményt, és töröljük el ezt a dolgot, és önöknek ki kell izzadni e mögé az egyetlenegy dolog mögé, mondjuk, tíz oldalt. Tényleg ez egy nagyon nagy bravúr, és ehhez sajnos most gratulálni szeretnék önöknek.
De higgyék el, hogy ez nem a legmegfelelőbb állapot, ahogy önök vezetik az országot, nem a legmegfelelőbb állapot az, ahogyan önök a törvényeket alkotják. És nagyon szépen kérem államtitkár urat, hogy válaszoljon ezekre a vádakra, ezek súlyos vádak. Ha nem hajlandók ezekre a vádakra válaszolni, akkor is egyértelmű a válasz: igen, jól látjuk, önöknek a törvényalkotási célja 80 százalékban nem más, mint a haveroknak, Garancsi Istvánnak, Andy Vajnának, és még sorolhatnánk a Habony Árpádokat és mindenkit, kedvezni, közpénzeket juttatni, és ezeket a közpénzeket az országtól, a magyar emberektől elvenni. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me