DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A kormánynak kiemelt célja a hazai úthálózat folyamatos fejlesztése és állapotának javítása. Az infrastruktúra-beruházásokról, azok összehangolásáról és a 2022-ig történő megvalósításról szóló kormányhatározat az M4-es gyorsforgalmi úttal kapcsolatban az M0-s és a román országhatár között négy szakaszt érintő projektet tartalmaz. Az első szakasz az M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszát foglalja magában. A kivitelezési munkák megkezdődtek, zajlik a kivitelezés, és várhatóan 2019 harmadik negyedévében fejeződik be.
A második szakasz az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti szakasza. A kivitelezés megkezdését 2019 első negyedévében tervezzük, a befejezése 2021 második negyedévére várható. Ezen a szakaszon jelenleg a projekt előkészítése folyik.
A harmadik szakasz az M4-en az Abony-Kelet és Törökszentmiklós közötti szakasz Szolnok északi el-kerüléssel, és új Tisza-híd építésével. A műszaki készültség átlagosan 30 százalékos, a kivitelezés ez évben folytatódhat, és várhatóan 2019 negyedik negyedévében zárul.
A negyedik szakasz az M4-es autópálya Berettyóújfalu és Nagykereki országhatár közötti szakaszának megvalósítása. A kivitelezés 2016 végén megkezdődött, a befejezése 2019 harmadik negyedévére várható.
Az M4-es gyorsforgalmi út kiépítése ütemezetten halad, a hiányzó szakaszok megvalósítása a jövőben a források rendelkezésére állásának függvényében folytatódik.
Nagyvárad bekötése az európai gyorsforgalmi úthálózatba az M3-M35-M4-es nyomvonalon 2019 végére megvalósul. Köszönöm kérdését és figyelmét. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me