CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Először is szeretném leszögezni, a kormány érdekelt abban, hogy a Dunaferrnél megmaradjanak a munkahelyek és a Dunaferr továbbra is működjön. Azt mondhatom, az elmúlt időszakban minden intézkedést megtett és most is megtesz annak érdekében, hogy ez így folytatódjék, hogy a Dunaferr a továbbiakban is munkát tudjon adni és munkát tudjon végezni.
A Nemzetgazdasági Minisztérium az OFA közreműködésével működtetett munkaerőpiaci program keretében 2017 végéig biztosítja a támogatást és az együttműködést a foglalkoztatási kérdésekben, tehát ez jelenthet valami garanciát az ön számára is, hogy az előbb elhangzott mondat komoly valóságtartalommal rendelkezik. Egyébként szeretném megjegyezni, a térség mindamellett, hogy a Dunaferr nehézségekkel küszködött az elmúlt években, jelentős eredményeket tud fölmutatni a foglalkoztatás területén, hisz a munkanélküliségi mutatója a 2010-es 8 százalékról 2016-ra 4 százalékra csökkent.
A Dunaferr finanszírozását sajnos az ukrajnai konfliktus is hátrányosan érintette, és a cég versenyképessége folyamatosan csökkent. Szijjártó Péter miniszter úr 2016. július 25-én találkozott Szergej Gorkovval, a Vnyesekonombank újonnan kinevezett elnökével. A tárgyalás során a miniszter úr elmondta, hogy Magyarország érdekelt a Dunaferr továbbfejlődésében és a munkavállalók munkahelyének megmentésében. Felvetette, hogy a magyar kormányzat kész lenne beszállni a vállalatba, ami segíthetné a Dunaferr pénzügyi és gazdasági helyzetének normalizálását. Ezzel szeretném igazolni az első mondatomat, hogy érdekelt a kormány abban, hogy a Dunaferr fennmaradjon.
A tulajdonosok jelezték, hogy a cégcsoporton belül a Dunaferr helyzete a jobbak közé tartozik, így mindenképpen érdekeltek a magyarországi vasmű fejlesztésében. Ennek jó példája az új vaskohó júliusi átadása, ami komoly minőségi fejlődést eredményez a Dunaferr számára. Remélem, hogy ezek az érvek, ezek a tények megerősítik önt abban, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a Dunaferr folytathassa a munkát. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me