DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Elismétlem, hogy a kormány 2013-ban nem maga dolgozott ki egy javaslatot, hanem megkérdezte azoknak a közösségét, akik ebben a kérdésben illetékesek.
(14.10)
És ők azt a kérést fogalmazták meg a kormány felé, hogy a felkészüléshez nyújtott támogatások összegét emelje a kormányzat. Ennek nyilván többféle indoka van. Ha megnézi, összehasonlítja a riói olimpián elért eredményeket, amin 205 ország indult 11 544 sportolójával, közülük 306-an kaptak aranyérmet, a most befejeződött paralimpián 178 ország 4350 sportolója közül 526-an kaptak aranyérmet. Tehát jóval nagyobb arányban kapták ezeket az érmeket.
Teljesen természetesen ezt a teljesítményt nagyon fontosnak tartjuk a felkészüléshez. Jóval több támogatást is biztosítunk, de ha képviselő úrnak vannak javaslatai, akkor azok a szervezetek, akik megfogalmazták a kormányzat számára a mostani támogatási rendszert, akik reprezentálják a magyar olimpiai, paralimpiai közösséget, velük folytassák le ezt a szakmai egyeztetést, és utána a kormány, ahogy korábban is elfogadta ezen szervezetek javaslatát, a későbbiekben is nyilván így fog tenni. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me