KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az önök előtt fekvő javaslat célja a Magyarország Kormánya és Ausztrália kormánya között az ideiglenesen munkát vállaló turisták programjáról szóló megállapodás kötelező hatályának elismeréséhez szükséges felhatalmazás megszerzése, illetve a megállapodás kihirdetése.
A megállapodás alapján a két ország 18-30 év közötti állampolgárai, évente legfeljebb 200-200 fő egy évet meg nem haladóan tartózkodhatnak a másik fél területén, és a megállapodásban meghatározott feltételek teljesítése esetén ideiglenesen munkát is vállalhatnak. A megállapodás létrehozása gazdasági, turisztikai, kulturális és oktatási szempontból is kedvező hatást gyakorolna a magyar-ausztrál kapcsolatok egészére.
A megállapodás megkötése dinamikus módon segítheti elő a két ország együttműködésének kiszélesítését. Magyarország már több hasonló nemzetközi szerződést kötött, nevezetesen Új-Zélanddal, Dél-Koreával és Tajvannal, továbbá hazánk jelenleg is egyeztetéseket folytat például Chilével, Hongkonggal és Argentínával. A megállapodás mielőbbi hatálybalépése mindkét fél érdeke. Ennek érdekében a turizmus alatti ideiglenes munkavállalásra jogosító vízum igényléséhez szükséges támogató dokumentum kiadása miatt indokolt jogszabály-módosítást már elvégeztük.
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelettel kérem tehát, hogy a megállapodás kötelező hatályának elismeréséhez szükséges felhatalmazást, illetve a megállapodás kihirdetését igen szavazatukkal támogassák. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me