VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Miniszterelnök Úr! Először is meg szeretném köszönni, hogy az OECD-t és a minimálbért együtt hozta szóba. Javaslom, hogy nézze meg, hol a legnagyobb a minimálbér adóterhelése az OECD-tagállamok közül. Hát, az ön által vezetett Magyarországon.
Amiről ön beszél, miniszterelnök úr, hogy a minimálbér hogyan változott - a bruttó összege valóban ennyit változott. A nettója alig nőtt, a közterhei meg a kétszeresére nőttek. (Közbeszólás a Jobbik padsoraiból: Így van!) Tehát, miniszterelnök úr, ahol lehetett mozgástér arra, hogy ön a dolgozói szegénység ellen tegyen, pont a kiszolgáltatott minimálbéreseknél, ott a közterheket emelték a kétszeresére, és a minimálbér összege alig nőtt.
Ennek a következménye az, miniszterelnök úr, hogy elvándorolnak a magyar emberek. Nem azért, mert a németországi munkabért nem keresik meg, hanem azért, mert nem jönnek ki hónapról hónapra, és küzdenek azzal, hogy a sárga csekkjeiket befizessék. Én még egyszer kérem önt, miniszterelnök úr, számolja fel a dolgozói szegénységet ezekkel az adókönnyítésekkel. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me