DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Ahogy az a korábbi válaszomban is elhangzott, Magyarország közel kétszeresére emelte 2009 óta a parasport támogatását, 333 millió forintról 287 millió forintra, pontosan azon érvek miatt, amelyeket ön itt felsorakoztatott, nehezebb szponzorokat találni, nehezebb a felkészülés, nehezebbek a körülmények, amikor valaki felkészül egy paralimpiára. Ezért egyeztettünk ezekkel a szervezetekkel, amelyek képviselik a fogyatékos sportolókat, a fogyatékkal élő sportolókat, hogy ők tegyenek javaslatot arra, hogy mire adjunk többlettámogatást.
Ezért kérték ők a felkészülésre, mert pontosan nekik is ez a lényeg, hogy minél többen tudjanak kijutni, minél többen legyenek ott, és most már szerencsére minél többeket meg is tud ismerni az ország, hiszen ugyanúgy tudta követni a paralimpiai versenyeket is a közszolgálati sportcsatornán, mint ahogy az olimpiai versenyeket is. Azt hiszem, hogy amire ön is célzott, hogy morálisan feladatunk, kötelességünk ugyanezt a teljesítményt ugyanígy közhírré tenni és ugyanígy büszkének lenni, ez annak révén is megvalósulhatott, hogy a közmédia közvetítette ezeket.
Magát a támogatás rendszerét nem a kormányzat találta ki, nem a kormányzat alakította ki, hanem a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosok sportjáért felelős tagozata 2013-ban, tehát nem 2016-ban. Ők egyeztettek a sportszövetségekkel és a sportszervezetekkel, és így tették le ezt a sportszakmai javaslatot. Ez azóta két alkalommal felülvizsgálatra került, és egyetlenegy alkalommal sem fogalmazódott meg módosítási javaslat. Mi tehát betűre pontosan azt vettük át, amit a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság javaslatként fogalmazott meg, hogy a rendeletben ez szerepeljen.
Nyilvánvalóan, ha ők más javaslattal éltek volna, az egy más helyzetet teremtett volna, de mi teljes mértékben a parasportolókat képviselő szervezetek javaslatát fogadtuk el. Ők bizonyára értékeltek sokféle szempontot, a versenyzők számát (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), az érmek számát, a külföldi példákat, és így fogalmazták meg ezt a javaslatot, mi pedig ezért vettük ezt át. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me