HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm. Megpróbálkozom, mint minden esetben, amikor a hulladékgazdálkodásról lehet beszélni, meggyőzni önöket. Sajnálom, hogy kormánypárti képviselőtársaim a bizottságból egyikőjük sincs jelen, és nagyon kevesen vannak az önök soraiban. De attól függetlenül megpróbálom, hátha valaki a szakmából visszaolvassa a jegyzőkönyvet, hátha valaki meghallja végre azt a szót, amit rengeteg önkormányzati tulajdonú nonprofit cég vezetője kiabál már bele a levegőbe, hogy ez így nem fog menni tovább. Hiszen koordináló szervnek önök létrehozták április 1-jével az NHKV nevű szörnyedvényt, ami semmi más feladatot nem kapott, csak és kizárólag azt, hogy a számlákat kiküldje április 1-jétől a lakosságnak.
A lakosság nagy része a múlt hétig még nem kapta meg ezeket a számlákat, majd pedig pont még az én kis városomba is csak a múlt hét végén érkezett meg az áprilisi, az első negyedéves számla, és még mindig csúsznak, és a következő negyedévi sem érkezett meg, és lassan háromnegyed évnyi számlát kell majd a lakosságnak egyben kifizetni, mert létrehoztak egy olyan céget, aminek jelen pillanatban, ahogy látjuk, miután nem végzi el a feladatát, semmi értelme nincsen.
Nagyon sokan elmondják azt is, hogy úgy kapták meg még mindig a számláikat, hogy megkapják az NHKV számlalevelét, de az eredeti cég küldi ki, mert még mindig nem sikerült önöknek feldolgozni a lakcímeket, az adatokat, amire most éppen felhatalmazást kérnek, hogy ha egy kijelölt szolgáltatóról lesz szó, akkor ő is megkaphassa az adatokat, és neki is majd a rezsicsökkentett összeggel kelljen beszedni a pénzt, a szolgáltatás díját.
Egy feladata lenne a kormányzatnak: végig-folytatni a társadalmi vitát ebben a kérdésben, nekiállni egy olyan törvényt létrehozni, ami fenntartható; egy olyan törvényt létrehozni, ami tényleg mind az önkormányzati tulajdonú cégek számára is jó, a lakosság számára is jó, és nem itt kellene vitatkoznunk - most már nem tudom, hányadik módosításnál tartunk, de 15 fölött vagyunk, az már biztos, ami a hulladékgazdálkodást érinti az elmúlt két évben -, nem itt kellene vitatkoznunk erről a kérdésről, hanem végre alkothatnánk valamit jót. Én nem hiszem el, hogy a kormányzatban nincs ilyen szándék, hogy végre valami jót is alkossanak, egy olyan rendszert, ami működőképes. Ne csak olyan rendszereket hagyjanak majd maguk után 2018 után, ami mind darab-jaira fog hullani.
Tisztelt Képviselőtársaim! Bízom abban, hogy szakemberek ülnek a kormányban. Bízom abban, hogy előtör a szakember jó mélyről ezekből az emberekből, és fontosabb lesz számukra a szakmaiság, mint a pártfegyelem. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me