VÉCSEY LÁSZLÓ,

Full text search

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság a múlt hét csütörtöki ülésén megtárgyalta a szóban forgó, a megyei könyvtárak és a megyei hatókörű városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról szóló 2015. évi LXXV. törvény módosításáról szóló T/12066. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 27 igen és 5 nem szavazat mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat csupán a Kulturális bizottság egypontos jogtechnikai javításait tartalmazza.
A Törvényalkotási bizottság ülésén a vita éppen ezért nem is a szakbizottság módosító javaslata körül alakult ki, hanem az MSZP indítványának megtárgyalása kapcsán. Véleményem szerint nem elsősorban a házszabályszerűségről kellett döntenie a bizottságnak, hiszen a házszabály szó szerinti értelmezésében az iromány a bizottság többségének véleménye szerint is kiállta a házszabályszerűség próbáját. Számomra inkább az az elvi kérdés, hogy egy zalaegerszegi ingatlan állami tulajdonba adásáról szóló törvényjavaslathoz mindenféle közvetlen kapcsolódás nélkül egy szegedi ingatlan önkormányzati tulajdonba adása módosító javaslatként elfogadható-e. Meggyőződésem, ha a cél mégoly nemes és támogatott is, megfelelő szintű egyeztetés nélkül, ad hoc jelleggel felelősséggel nem vállalható fel. Mindezekkel együtt remélem, hogy a szegedi ingatlan sorsa szintén hamarosan rendeződik.
Mindezek figyelembevételével kérem, hogy a benyújtott javaslatot támogatni szíveskedjenek. Köszönöm szépen a figyelmet, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me