SZABOLCS ATTILA,

Full text search

SZABOLCS ATTILA,
SZABOLCS ATTILA, a Költségvetési bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Dunai Mónika képviselő asszony az elhangzottak nagy részére reagált. De azért annyit hadd jegyezzek meg, hogy az NMHH elnöke nem terjeszthet be törvényt. Nyilván ezért rendelkezik így a jogszabály, hogy az illetékes szakbizottságnak kell a rá vonatkozó költségvetési törvényt beterjeszteni.
Dúró Dóra képviselő asszony a könyvvizsgálóval foglalkozik. Tudom, hogy minden hasonlat sántít, de az önkormányzatoknál is a könyvvizsgálót a képviselőtestület választja meg vagy nevezi ki, és az önkormányzatot vizsgálja. Ez nem jelenti azt, hogy a Számvevőszék alkalmilag, szúrópróbaszerűen vagy valamilyen menetrend szerint nem végezhet vizsgálatot. Én feltételezem, hogy az NMHH-nál is ugyanígy van ez, ha a Számvevőszék úgy látja jónak, hogy beveszi a munkatervébe ezt a vizsgálatot, akkor azt el tudja végezni.
Bárándy képviselő úr itt a programokról beszélt. Ezt már Dunai Mónika képviselő asszony elmondta, hogy itt a költségvetésről van szó, nem a programok fajtájáról, minőségéről. Még képviselő úr azt is mondta, hogy ő nulla forintot adna. Csak ezt a következő napirendnél kell elmondani, nem a 2015-os költségvetés végrehajtásáról szóló törvénytervezet vitájában. Úgyhogy én továbbra is kérem a képviselőtársakat, hogy támogassák a törvénytervezetet. Köszönöm. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me