VÉCSEY LÁSZLÓ,

Full text search

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Elnézést, csak a mikrofon egy kicsit összegabalyodott.
Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság a 2016. október 6-i ülésén a határozati házszabály 78. § (3) és (4) bekezdése szerinti eljárásban megtárgyalta a T/10727. számú, az egyes kárpótlással összefüggő törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amit a köztársasági elnök úr megfontolásra visszaküldött, és a bizottság kialakította arról az álláspontját.
A bizottság a köztársasági elnök észrevételeinek figyelembevételével a határozati házszabály 78. § (3) bekezdése alapján módosító javaslat benyújtásáról döntött, ami kezeli a köztársasági elnök által kifogásolt problémákat. Indokolásában kifejtette, hogy a módosítás elfogadott formája szerint a kárpótlási földalapból visszamaradt földterületek mellett adott esetben szövetkezeti használatban álló földterületek is állami tulajdonba kerülhetnének, amivel nem ért egyet. Emellett azt is kifogásolta, hogy a módosítás védett területek tulajdonviszonyait is érinti, így egyrészt azok védelmi szintje sérülhet, hiszen a Nemzeti Vagyonkezelő nem végez természetvédelmi célú vagyonkezelést, másrészt pedig a javaslat a védett területek érintettsége okán minősített többségű elfogadást igényelt volna.
A módosításnak köszönhetően a javaslat ezúttal nem mondja ki az állam tulajdonszerzését a kárpótlási eljárásokban ragadt földek esetén. A hatályon kívül helyezett rendelkezés pedig elősegíti a tulajdonviszonyok rendezését. Kérem ezért, hogy a tisztelt Ház támogassa megváltozott formájában a javaslat elfogadását. Köszönöm szépen, elnök úr. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me