ELNÖK

Full text search

ELNÖK
ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Tisztelt Országgyűlés! Schmuck Erzsébet képviselő asszony, az LMP frakcióvezetője, azonnali kérdést kíván feltenni a Miniszterelnökséget vezető miniszter úrhoz: „Lázár János nem tudja, hogy a hármas metró nem játék?” címmel. Schmuck Erzsébet képviselő asszonyé, frakcióvezetőé a szó, parancsoljon!
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Nem tudom, hogy ön használja-e a 3-as metrót, én szoktam. Tényleg katasztrofális állapotban van. Egymást érik a meghibásodások, hol az egyik szerelvény gyullad ki, hol más miatt szállítják le az utasokat. Már maga a BKV is elismerte, hogy a vonal helyzete kritikus. Egyébként nem csoda, hiszen 40 év óta nem újították fel a 3-as metrót. Ugyanakkor a 3-as metrón naponta rengeteg ember utazik, körülbelül háromdebrecennyi utast szolgál ki, többet, mint amennyit naponta átlagosan a MÁV.
Azt kell látni, hogy egy komoly balesettel sok ember életét teszik kockára. Vajon - a kérdésem az - ki fogja vállalni a felelősséget, ha egy ilyen baleset bekövetkezik? Ön vállalja vagy a miniszterelnök úr? Azt látjuk, hogy az előkészületek évek óta tartanak, viszont folyamatosan tolják ki a határidőket, változtatják a terveket, miközben a költségek meg emelkednek. Az elmúlt időszakban a 3-as metró megújításával kapcsolatban nem a gyors megoldás keresését láttuk, hanem azt hallottuk, hogy Tarlós István és ön állandóan ezzel kapcsolatosan vitázik. A főpolgármester úr pont ma mondta, hogy valakik direkt hátráltatják a metrófelújítást.
Azt tudjuk, hogy a vita most a metrópótlás körül alakult ki. Úgy fest, hogy a kormány nem engedi, hogy új buszokat vegyenek a feladatra, inkább fideszes oligarcháktól vásárolnának szolgáltatást erre a célra. De kinek van ekkora buszparkja? Azt kérdezem miniszter úrtól, miért fontosabb a fideszes oligarchák érdeke, mint a budapestiek biztonságos és színvonalas közlekedése.
(16.00)
Meddig húzzák még a 3-as metró felújítását, meddig kockáztatják a tragédia bekövetkezését? És ki vállalja a felelősséget, ha baj lesz?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me