POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Először is, azt gondolom, érdemes azt tisztába tenni, hogy milyen módon tudnak az önkormányzatok segíteni a lakosaiknak. Minden önkormányzat a települési támogatásokból tud szándékai szerint adni akár téli tüzelőre, akár pénzben, akár pedig tűzifában kiszállítva.
(16.50)
Ezen túlmenően 2011 óta a Belügyminisztérium a települések számára biztosít egy keretet, amelyből ők téli tüzelőt vásárolhatnak, és azt a rászorulóknak odaadhatják. Tehát itt a téli tüzelőt az önkormányzatok vásárolják meg, a Belügyminisztérium az ehhez szükséges forrást biztosítja.
Ebben a programban minden 5 ezernél kisebb lakosságszámmal rendelkező település részt vehet, függetlenül attól, hogy milyen adóerő-képességű vagy milyen besorolású a település. Tehát minden 5 ezer lakosnál kisebb település részt vehet. Valóban, a program népszerű, hiszen a tavalyi évben 2185, az idei évben pedig 2291 önkormányzat nyújtott be pályázatot erre a lehetőségre.
A közfoglalkoztatottak száma, illetve a közfoglalkoztatásban való részvétel éppenséggel nem hátrány ebben a programban, hanem az idei évtől az egy településre adható vagy juttatott támogatás mértékében a közfoglalkoztatottak számát mint pozitív szorzót vesszük figyelembe, tehát ahol magasabb a közfoglalkoztatottak száma a települések lakosainak számához viszonyítva, egy arányszámot képezünk, ott több tűzifa vásárlására lehetőséget adó forrást adunk.
Tehát az, hogy a településen mennyi a közfoglalkoztatott, nem hátrány ebben az esetben, hanem kifejezetten előny. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me