SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem kérdés, hogy az LMP támogatja az MSZMP… - MSZP törvényjavaslatát (Derültség a Jobbik soraiban.), hogy azonnal be kell szüntetni a letelepedésiállamkötvény-konstrukciót. Álláspontunk szerint egyáltalán nem lehetett volna bevezetni és létrehozni ezt a rendszert. Már sokszor elmondtuk, hogy a letelepedési kötvény egyáltalán nem szolgálja az ország érdekét, és semmilyen hasznot nem hoz a költségvetésnek. A letelepedési kötvény csak a Fidesz névtelenségbe burkolózó oligarcháit szolgálja ki offshore cégeken keresztül. Milliárdok vándorolnak magánzsebekbe, óriási bizniszről van szó kevesek számára. Már csak a papírmunkával 5 milliárd forintot keresett a letelepedésikötvény-üzleten a Rogán Antalhoz köthető ügyvédi iroda.
Nézzük a számokat! Egy letelepedési kötvény ára 92 millió forint, ezt viszont diszkontáron adja el az állam a közvetítő cégnek. A közvetítő cég egy letelepedési kötvény eladásával a közvetítői díjjal és a diszkontár miatt több mint 20 millió forintot tesz zsebre. Összesítve: eddig az ország ezen az üzleten körülbelül 100 milliárd forintot veszített.
Van egy másik aspektusa is a letelepedési kötvény azonnali beszüntetésének, éspedig a nemzetbiztonsági kockázat. Már a kötvények árulásának megkezdésekor lehetett tudni, hogy hatalmas biztonsági űr tátong a rendszeren, de a hírek szerint mára többen ki is játszották a kiskaput, és több elítélt bűnöző is letelepedési engedélyt kapott Magyarországon. Azt is fontos látni, hogy a letelepedési kötvénnyel a magyar kormány már egy kisvárosnyi bevándorlót telepíthetett be Magyarországra, összesen már több mint 16 ezer ember vált jogosulttá, ha a hozzátartozókat is számoljuk.
Nem néhány emberről beszélünk, hanem tömegekről, amelyek átvizsgálására vélhetőleg nincs is kapacitása (Az elnök csenget.) jelen pillanatban a szolgálatoknak. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me