SIMON RÓBERT BALÁZS

Full text search

SIMON RÓBERT BALÁZS
SIMON RÓBERT BALÁZS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin még 2014 elején állapodott meg a magyarországi nukleáris bővítésről, amely magában foglalja az atomenergia békés felhasználását, illetve két új atomerőművi blokk építését Pakson.
Brüsszel több mint két éve folyamatosan próbált akadályt gördíteni a beruházás elé, és egy éve kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, amelyet az Európai Bizottság tegnap hivatalosan is lezárt. Mindez azt jelenti, hogy a Bizottság nem vitatja Magyarországnak azt a jogát, hogy megállapodjon Oroszországgal az erőműépítésről és a hitel felvételéről. Továbbá a döntés bizonyítja, hogy Magyarország a szerződés megkötésével nem sértette meg a közbeszerzési irányelvet.
Az elmúlt két évben a magyar ellenzék minden bizonyíték, párbeszéd ellenére támadta ezt a megállapodást. Annak ellenére tette ezt, hogy politikai konszenzus övezi a kapacitásfenntartási beruházást. A támadásokra észérvekkel sem lehetett reagálni. Független nemzetközi szakértők - mint például a Rothschild - elemzése szerint a Paks II. projekt megtérülő beruházás, jó üzlet Magyarországnak. A tanulmány részletesen alátámasztja, hogy nincs szükség állami támogatásra, a projekt a szabadpiaci körülmények között is versenyképes és megtérülő.
Természetesen az ellenzék, többek között Jávor Benedek, a tényeket figyelmen kívül hagyva mocskolódott. A Párbeszéd európai parlamenti képviselője hiába szenvedett látványos vereséget, képtelen önkritikát gyakorolni. Mindezekből kitűnik, hogy az ellenzéket nem érdekli honfitársaink jóléte, mindent megtesznek, hogy keresztbetehessenek a gazdasági fellendülést eredményező intézkedéseknek.
Tisztelt Miniszter Úr! Mit keres a politikában egy olyan személy, aki a magyar emberek érdekeivel szemben cselekszik? Várom válaszát. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me