SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót. Igen, ez a „törvényesen” kifejezés azért találó, mert a törvények tulajdonképpen tartalmazzák azt a szót is, hogy bűnpártolás. Nagyjából ennek fejthető ki az a magatartás, amikor a kormánypárthoz közel álló ügyekben következetesen, folyamatosan el van utasítva minden nyomozás.
Én egyetlenegy dolgot kérek akár öntől, akár Polt Péter legfőbb ügyész úrtól, akár a kormány tagjaitól, hogy legalább ne mondják mindig azt, hogy tegyünk feljelentést, mert kapacitások sokaságát kötjük le azzal, hogy nyilvánvaló lopási ügyekben megpróbáljuk felhívni mind a közvélemény, mind az ügyészség figyelmét ezekre. Sokszor az ügyészség és a rendőrség munkáját végezzük éjszakánként kutatásokkal, és ezeknek a jutalmazása nagyjából annyi, hogy megállapítják, hogy mi miatt nincs hatáskörük, vagy mi miatt nincs illetékességük, vagy éppen miért nem bűncselekmény. Összességében azt tudom mondani, hogy ennek így semmi értelme nincsen.
Valószínűleg azt kellene újragondolni, hogy az ügyészség ez irányú bűnpártoló magatartása fenntartható-e hosszú távon, és ennek mikor lesz érdemi számonkérése. Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me