DR. APÁTI ISTVÁN

Full text search

DR. APÁTI ISTVÁN
DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A letelepedési kötvények az ön főnökeinek a legextrémebb szellemi melléktermékei, az elmúlt 26 év legveszélyesebb és legpiszkosabb üzletét jelentik. Veszélyesek, hiszen nemzetbiztonsági kockázatot rejtenek magukban, és piszkosak, hiszen tisztán láthatók a korrupciós szálak is. Sőt, ezenfelül még rendkívül aljas is, hiszen a hasznot privatizálják, mert az magánzsebekbe vándorol, míg a kötvények kamatterheit és a terrorveszélyt a társadalomra hárítják. Jól látható, hogy erről az üzletről nem hajlandók lemondani, még mindig fontosabbak a piszkos pénzek, a feketepénzek, mint az ország biztonsága.
Az Államadósság Kezelő Központ 271 ezer euróért értékesíti a letelepedési államkötvényeket kizárólagosan offshore hátterű cégeknek, majd ezek a teljesen feleslegesen, értelmetlenül, szükségtelenül közbeiktatott liechtensteini, kajmán-szigeteki, Sey-chelle-szigeteki, ciprusi bejegyzésű cégek 300 ezer euróért adják tovább saját kibocsátású értékpapírként, tehát nem a kötvényt, hanem az általuk saját kibocsátású értékpapírnak tekintett papírokat gazdag migránsoknak vagy éppen gazdag terroristáknak.
(Az elnöki széket Sneider Tamás,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Ezenfelül még 60-70 ezer euró ügyviteli vagy közvetítői díj is üti ezeknek a cégeknek a markát, ennyit még zsebre vágnak, így ügyfelenként körülbelül 27-30 millió forint közötti profitra tesznek szert.
A másik fő probléma ezzel a konstrukcióval az, hogy akár gazdag terroristák is bevásárolhatják magukat a schengeni övezetbe és természetesen Magyarországra, hiszen a letelepedési kötvények schengeni tartózkodási engedélyt biztosítanak, majd hat hónap eltelte után, tisztelt államtitkár úr, élethosszig tartó letelepedési jogosultságot, lehetőséget is szereznek ezek a személyek, szabadon utazhatnak, cégeket alapíthatnak vagy éppen terroristahálózatokat is építhetnek.
A számok egyértelműek. 2016. augusztus 31-ig 3915-en szereztek ilyen letelepedési engedélyt, de a családtagokkal együtt, a családegyesítések révén közel 18 ezer személyt jelent mindez. Az a legdurvább és legveszélyesebb ebben, hogy a legprofibban működő titkosszolgálatok is aligha tudják leellenőrizni a karibi térségekben, az afrikai térségekben vagy bizonyos ázsiai területeken azoknak az erkölcsi bizonyítványoknak, útleveleknek vagy egyéb dokumentumoknak a hitelességét, amelyeken ennek a kötvénynek a megvásárlása vagy a lehetősége alapul.
(15.00)
Tehát nem ellenőrizhető az tisztán, hogy eredeti és hiteles dokumentumokról vagy profi hamisítványokról van szó.
A következő kérdések merülnek fel tehát. Nem érzik azt rendkívül ellentmondásosnak, hogy amíg szavakban az idegen népesség betelepítése ellen harcolnak, addig családtagokkal együtt a Brüsszel által meghatározott mérték 14-szeresét engedték már be az országba? Ha önöket is annyira védenék a különböző állami szervek, mint egy átlagpolgárt, akkor is fittyet hánynának a terrorveszélyre? Mennyi pénzzel lennének elégedettek? Nem nyúltak még le eleget, tisztelt államtitkár úr? Nem tűnt még el elég pénz? Nem korrumpálódtak még eléggé? És tényleg, pénzért akár képesek lennének a szeretteiket is eladni? Várom mellébeszélésektől mentes, érdemi válaszát. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me