SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Lázár miniszter úr a legutóbbi kormányinfón arról beszélt, hogy ugyan az ön által emlegetett 500 ezer fős leépítés a közszférában túlzó és hibás számításokon alapul, de a pontos számokat ő maga sem akarja megmondani, mert arra az ellenzéki pártok kampányt építenek. Erről a Gyurcsány-kormány jut eszembe, ugyanis annak idején a Gyurcsány-kormány eltitkolta a hiányadatokat, szintén azt állítva, hogy arra kampányt építene az ellenzék. Ezen túl igencsak érdekes az, amikor egy miniszter megvádolja a helyettesét, hogy helytelen számítások alapján dobálózik számokkal egy ilyen komoly kérdésben.
De ennél is rosszabb, amikor a területért felelős miniszter nem hajlandó megmondani, hogy hány embert kívánnak elbocsátani a közszférában. Azt állítjuk, hogy a kormány teljesen tévúton jár, ma ugyanis a közszférára is sokkal inkább a munkaerőhiány a jellemző, mint a felesleg. Az LMP semmilyen szintű leépítéssel nem ért egyet. Biztosak vagyunk abban, hogy a közszférából elbocsátott, elsősorban adminisztratív munkát végző százezrek nem fogják enyhíteni a szakképzett munkaerő hiányát az olyan ágazatokban, mint például az építőipar, a feldolgozóipar, a kisipari szolgáltatások vagy az informatika. S hozzá kell tenni, hogy több százezer ember elbocsátása tovább fogja rontani az állami intézmények működését, erősíteni fogja a kivándorlást, és semmit sem fog enyhíteni az ország munkaerő-problémáján.
Ezért egyértelmű választ szeretnénk kapni: hány ember leépítését tervezi pontosan a kormány? Milyen háttértanulmányok alapján döntenek a leépítések mellett, és miért nem hozzák azokat nyilvánosságra? Miért nem tudnak nyíltak lenni azzal a több százezer emberrel, akiket el akarnak bocsátani a közszférából?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me