Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! El kell mondjuk, hogy ez a vita a végéhez közeledik, a bejelentkezett felszólalók hiányából is látszik mindez. Kormánypárti képviselő bár egy felállt, és én ezért tiszteletemet kell, hogy kifejezzem, de egyetlen árva felvetésre sem válaszolt az érdemiek közül.
Witzmann képviselőtársam azzal vádol meg bennünket, hogy a Jobbik összeborul a szocialistákkal. Azért kérem, hogy ne nevettesse ki magát, mert elmondtam, de még egyszer elmondom lassabban, hogy ön is értse, amit áfakérdés kapcsán mondtunk el, az arról szólt, hogy a szocialisták - talán ezt a szót használtam - sunyi trükközéssel amit csökkenésnek adtak el, azt aztán emelésbe vitték át az áfa tekintetében, de egy 25 százalékos kalapig. Tehát még a szocialisták alatt sem volt szó 27 százalékos áfáról, amit az ön pártja csinált, és az ön tevőleges hozzájárulásával valósult meg. Próbálhat takarózni azzal, hogy ön akkor még nem volt parlamenti képviselő. Hát ön annak a pártnak és közösségnek a színeiben szerzett mandátumot! Legyen férfi és vállalja fel, álljon bele! Tőlem nem hall olyat, hogy a Jobbik bármely korábbi nyilatkozatát, döntését letagadnám. Így van, ön is próbálja meg, álljon bele és ne próbálja magát kihúzni a saját közössége döntései alól, mert ez nem szép és nem férfias dolog.
A helyzet az, hogy ha nagykoalíciót keresünk Magyarországon, azt a Fidesz-MSZP között évtizedes távlatban fellelhetjük. Lássuk csak a lisszaboni szerződés majdnem olvasatlanul történő aláírását, az úgynevezett Románia EU-csatlakozása kapcsán felmerülő kérdésköröket, tehát számtalan olyan kérdést, ahol a nemzeti sorskérdések kapcsán önök közösen árulták el Magyarországot. Lehet ezt fejtegetni, de idehozhatnám az államadósság-mened-zselés kérdéseit is, ahol stratégiai változást az utóbbi hat év sem hozott be.
Abban is közösen működtek együtt, hogy egy összeszerelő üzemmé változtatták Magyarországot, olyan összeszerelő üzemmé, ahol ön arra büszke, amikor feláll és veri a mellét a gazdaságpolitikai teljesítmény vélt vagy valós számai kapcsán, hogy jól menedzselték az érkező európai uniós forrásokat. De arról nem tud beszámolni, hogy lenne egy otthonteremtési és bérlakásépítési programunk saját költségvetési pénzből, hogy a saját lábunkra állított magyar gazdasággal rendelkeznénk. Ön tulajdonképpen arra büszke, hogy önök egy jó fordítóbrigádként működnek, tehát a Brüsszelben kitalált alapelveket implementálják, behozzák a magyar jogrendszerbe és az ottani fejlesztési forrásokat felhasználják. Ez nem biztos, hogy a büszkeség alapja.
A konkrét kérdésem ugyanakkor áll. A konkrét kérdés az volt, hogy a több mint hetven stratégia kapcsán, Witzmann képviselő úr, miért nem tűzték ki feltételül azt, amikor ezeket a szerződéseket aláírták, hogy a munkabérek szintjét legalább lassan kezdjék el közelíteni nemcsak a nyugat-európai, de mondjuk, a középeurópai átlaghoz, amelyet a hasonló munkakörben ezen más országokban dolgozó munkavállalók megkapnak. Miért kell önöknek abból élni, hogy a magyar munkaerő olcsó és kiszolgáltatott? Miért lehet ezt stratégiai előnyként felhasználni és meddig?
S megint csak azt kell mondjam, ön itt takarózhat azzal, hogy kerüljön jegyzőkönyvbe, amit én bekiabálok. Igen, kerüljön, mert mi férfiak vagyunk és vállaljuk azt, amit mondunk. Én öntől ugyanennyit kérek. Viselkedjen férfi módjára, a konkrét feltett kérdésekre válaszoljon, próbálja meg, talán még önnek is sikerülni fog.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban. - Witzmann Mihály: Kimegyünk és megoldjuk!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me