DR. SELMECZI GABRIELLA,

Full text search

DR. SELMECZI GABRIELLA,
DR. SELMECZI GABRIELLA, a Törvényalkotási bizottság előadója: Elnök Úr! Köszönjük szépen a munkát. Tisztelt Latorcai Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Kedves Képviselőtársaim! Akkor ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. november 24-én megtárgyalta az egyes gyermekvédelmi és egészségügyi tárgyú törvényeknek a gyermekek biztonságának és védelmének fokozása érdekében történő módosításáról szóló T/12477. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság a 22 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott. Az összegző módosító javaslat csupán a Népjóléti bizottság egypontos irományát tartalmazza.
(Az elnöki széket dr. Latorcai János,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Eredetileg LMP-s kezdeményezésre a bizottsági módosító javaslat egyértelműsíti, hogy nem minősül a háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátás visszautasításának, ha az ellátást nem a területileg illetékes, hanem a választott háziorvosnál, házi gyermekorvosnál veszik igénybe. Itt megvan a választhatóság lehetősége.
Összességében a törvényjavaslat a gyermekek Alaptörvényben garantált védelméhez való jogát kívánja érvényesíteni, megerősítve a gyámhatóság és a gyermekvédelmi jelzőrendszer feladatát, felelősségét, a gyermekvédelmi jelzőrendszer működését. Ehhez kérem a támogatásukat. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
(12.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me