DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, az Igazságügyi bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót. Bárándy képviselőtársamnak bizonyára elkerülte a figyelmét a T/13159. számú törvényjavaslat; a jobb beazonosíthatóság érdekében: holnap 15 órakor a Törvényalkotási bizottság tárgyalja házszabálytól eltéréssel. Ha a törvényjavaslat 51. §-át megnézte a képviselőtársam, az a problémát ha nem is teljeskörűen, de a legalacsonyabb bérezésű igazságügyi alkalmazottak díjazását mindenképpen rendezi.
(16.40)
Nem szeretnénk megállni ennél a törvényjavaslatnál, újabb törvényjavaslatot is elő fogunk terjeszteni. Persze megértem Bárándy képviselőtársam problémáját, hisz ők voltak azok, akik mondjuk, ha már áttérünk a bírói illetményekre, a bírói illetményeknek nagyjából a felét 36 százalékos személyi jövedelemadóval terhelték, és amikor, ha jól emlékszem, 2012. január 1-jétől megszüntettük a kétkulcsos személyi jövedelemadót, akkor még önök voltak azok, akik ezt egyébként ellenezték is, merthogy ez az állami szféra, így aztán a bírók illetményét is jelentősen befolyásolta, mert mondom, a bíróknak nagyjából az illetményük fele a 36 százalékos személyi-jövedelemadó-kulcsba esett, most pedig 15 százalékos személyijövedelemadó-kulcsba esik. (Dr. Bárándy Gergely: Mégis akkor elégedettek voltak, most meg nem!) Amikor kormányon voltak, akkor nem tettek a bírók illetményemeléséért, értem én, hogy most próbál tenni érte, úgyhogy ezt erősen álságosnak érzem. (Dr. Bárándy Gergely: Jaj, Imre! Hagyjuk ezt! Kár veled vitázni!)
Köszönöm szépen azoknak, akik támogatják a határozati javaslat elfogadását; akik pedig most úgy nyilatkoztak, hogy nem, még a zárószavazásig lesz idejük megfontolni, hogy mégiscsak támogatni kellene ezt a határozati javaslatot. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me