ELNÖK

Full text search

ELNÖK
ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy Szabó Marcel, az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese e megbízatásáról 2016. november 30-án lemondott annak érdekében, hogy alkotmánybírói megbízatását elláthassa.
Tisztelt Ház! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendre, az ülés időtartamára, a felszólalási időkeretekre az elnöki jogkörben előterjesztett javaslat alapján döntünk.
Elsőként házszabálytól eltérésről határozunk. A Házbizottság a házszabálytól való eltérésben azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés az egyes pénzügyi és gazdasági tárgyú törvények módosításáról szóló T/13159. számú előterjesztés tárgyalása során úgy térjen el a házszabálytól, hogy képviselő módosító javaslatot december 6-án 16 óra 30 percig nyújthasson be, a zárószavazásra pedig december 12-én kerüljön sor. A házszabálytól eltérésre tett javaslatot T/13159/2. számon a honlapon megismerhetik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hozzájárul-e a házszabálytól való eltéréshez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy a Ház 154 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett a házszabály-tól való eltérést elfogadta.
Elfogadott döntésünknek megfelelően a módosító javaslatok benyújtására holnap 16 óra 30 percig van lehetőség.
(14.00)
Most a napirend módosítására tett indítvány-ról döntünk.
A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy az egyes pénzügyi és gazdasági tárgyú törvények módosításáról szóló T/13159. számú törvényjavaslat összevont vitájára a csütörtöki ülésnapon első napirendi pontként kerüljön sor, az összegző módosító javaslatról történő határozathozatalra és a zárószavazásra december 12-én, hétfőn kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Ugyancsak a Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a mai ülésnapon az egyes törvényeknek a táncművészeti életjáradék bevezetésével összefüggő módosításáról szóló T/12739. számú törvényjavaslat bizottsági jelentéseinek és összegző módosító javaslatának a vitájára utolsó napirendi pontként kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot elfogadta.
A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a B/12080. számon benyújtott, az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2015. évi beszámolója és az ennek elfogadásáról szóló H/12933. számú határozati javaslat együttes általános vitájára a keddi ülésnapon utolsó napirendi pontként kerüljön sor. Aki ezt támogatja, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot támogatta.
Még mindig a Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy az egyes törvényeknek a nagypéntek munkaszüneti nappá történő nyilvánításával összefüggő módosításáról szóló T/12969. számú törvényjavaslat általános vitájára a lezárásig a csütörtöki ülésnapon ne kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a napirendi ajánlást az előbbiekben elfogadott módosításokkal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirendet elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me